Ιταλία: Επεκτείνεται σημαντικά η χρήση του σούπερ πράσινου πάσου σε ΜΜΜ, ξενοδοχεία και εστιατόρια

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία αποφάσισε την ουσιαστική επέκταση της χρήσης του «σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Στόχος η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικά μετά την τρομακτική εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι το σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου εκδίδεται μετά τη χορήγηση δυο δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, αποφάσισε ότι το σούπερ πράσινο πάσο θα είναι απαραίτητο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2022, για την πρόσβαση σε ξενοδοχεία, εκθέσεις, ορεινές εγκαταστάσεις και πίστες σκι, πισίνες, δεξιώσεις μετά από βαπτίσεις ή γάμους.

Η επέκταση του «πάσου» αφορά και τη χρήση όλων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη δυνατότητα κατανάλωσης φαγητού στα εστιατόρια, σε κλειστούς, όπως και σε ανοικτούς χώρους. Κάτι που σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πρόσβασης με αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, η κατάργηση της προληπτικής καραντίνας για όσους πολίτες έρχονται σε επαφή με άτομο θετικό στο κορωνοϊό, είναι ασυμπτωματικοί και έχουν κάνει τουλάχιστο δυο εμβόλια, εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών. 

Για δέκα ημέρες μετά την «ύποπτη επαφή» θα πρέπει να φορούν μάσκα αυξημένης προστασίας. Σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, πέντε μέρες μετά την επαφή θα πρέπει να υποβάλλονται σε γρήγορο ή μοριακό τεστ.

Σε ό,τι αφορά τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, τέλος, η πληρότητα ορίζεται στο 50% , ενώ για τις κλειστές, μειώνεται στο 35%.

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί νέα ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης του σούπερ πράσινου πάσου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Επεκτείνεται σημαντικά η χρήση του σούπερ πράσινου πάσου σε ΜΜΜ, ξενοδοχεία και εστιατόρια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2058346381431350286
item