Αυτή η μικρή πόλη λέγεται ότι μπορεί να είναι και η ομορφότερη της Ευρώπης

Είναι μια μικρή πόλη της Γαλλίας γνωστή και ως «Μικρή Βενετία» που βρίσκεται εκεί που τα νερά του γαλλικού ποταμού Λαούχ συναντούν τον Ρήνο, δυτικά της οροσειράς των Βοσγίων, ανάμεσα σε Στρασβούργο και Μυλούζ. Είναι η παραμυθένια πόλη Κολμάρ.

Κολμάρ Γαλλία

Μια πόλη 67.000 κατοίκων, που μετρά πάνω από 1000 χρόνια ιστορίας, αμετάβλητη στο χρόνο, το Κολμάρ αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη!

Το Κολμάρ είναι -πραγματικά- μια συμπυκνωμένη εκδοχή της περιοχής της Αλσατίας. Περπατώντας στους δρόμους του αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια παραμυθένια χώρα, με εκατοντάδες μισό-ξύλινα αιωνόβια σπίτια, όμορφα κανάλια και πεζόδρομους.

Κολμάρ Γαλλία, κανάλι
Κολμάρ Γαλλία, πολύχρωμα κτήρια

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό μείγμα γαλλικής κουλτούρας και βαυαρικής αρχιτεκτονικής, σχεδόν αμετάβλητο μέσα στους αιώνες. 

Είναι γνωστό για τα μουσεία του αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά του μνημεία και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη!

Την αποκαλούν «Μικρή Βενετία»

Και καθόλου τυχαία… Οι δρόμοι του κέντρου της Παλιάς Πόλης είναι πεζοδρομημένοι, γεγονός που εξυπηρετεί μια όμορφη βόλτα με τα πόδια στις γειτονιές με τα κανάλια για να χαζέψετε τα κρεμασμένα λουλούδια από τα παράθυρα των σπιτιών και τις ζαρντινιέρες στις κουπαστές των γεφυριών καθώς και το ποτάμι που κυλάει ανάμεσα από τα σπίτια!

Κολμάρ Γαλλία, η "Μικρή Βενετία"

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κολμάρ είναι η “πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας”. Η πόλη περιβάλλεται από αμπελώνες και ειδυλλιακά χωριά. 

Ενώ, κάθε Αύγουστο φιλοξενεί το ετήσιο “Wine Fair” της Αλσατίας,  που έχει κλείσει πάνω από έξι δεκαετίες. Η εκδήλωση αυτή διαρκεί 15 ημέρες και συγκεντρώνει πάνω 300.000 επισκέπτες!

Η πόλη με τα πολύχρωμα σπίτια είναι επίσης η γενέτειρα του γλύπτη Bartholdi, πατέρα του διάσημου “Αγάλματος της Ελευθερίας” στη Νέα Υόρκη και του Hansi, πασίγνωστου εικονογράφου της Αλσατίας.

Στα γαρφικά δρομάκια του Κολμάρ, Γαλλία
Χαρακτηριστικά κτήρια στο Κολμάρ
Πολύχρωμα όμορφα σπίτια κατά μήκος του πεζόδρομο στο Κολμάρ

Οι λάτρεις του πολιτισμού θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους με ένα από τα 5 μουσεία του Κολμάρ.

Τέλος, όσοι την έχετε στα ταξιδιωτικά σας πλάνα, να γνωρίζετε ότι η πόλη διαθέτει και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας! Επίσης θα βρείτε αρκετά καταστήματα με άριστης ποιότητας τοπικά προϊόντα.

Στο κανάλι βράδυ, Κολμάρ Γαλλία


epirusblog.gr
5 of 5
Αυτή η μικρή πόλη λέγεται ότι μπορεί να είναι και η ομορφότερη της Ευρώπης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4720246780413759215
item