Δένδιας: Δείπνο με ισχυρό συμβολισμό με μητροπολίτες και μουφτήδες της Θράκης

Κοινό δείπνο στους τέσσερις μητροπολίτες και στους τρεις τοποτηρητές μουφτήδες της Θράκης παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης (9/12) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως είπε και ο κ. Δένδιας, απευθυνόμενος στους μητροπολίτες και τους τοποτηρητές μουφτήδες.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους μητροπολίτες και με τους τοποτηρητές μουφτήδες και το δείπνο αυτό γίνεται την παραμονή της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, ενότητας και αλληλοσεβασμού, όπως έγραψε και ο υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Παρέθεσα δείπνο κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στην Αλεξανδρούπολη, σε πνεύμα ενότητας & αλληλοσεβασμού, στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές των Μουφτειών της Θράκης. (1/2)
Image
Image
Image
Image
Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας @emthrace. (2/2)

Share this TweetΣτο δείπνο πήραν μέρος οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στην αρχή του δείπνου οι μητροπολίτες και οι τοποτηρητές μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή πριν από λίγες μέρες.

Στο Εθνολογικό Μουσείο τον υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε η ιδρύτριά του, Αγγέλα Γιαννακίδου, η οποία τον ξενάγησε. Λειτουργεί από το 2002 και μέσα από τα εκθέματά του οι επισκέπτες αποκτούν εικόνα για την παραδοσιακή ζωή στη Θράκη από το τέλος του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Δείπνο με ισχυρό συμβολισμό με μητροπολίτες και μουφτήδες της Θράκης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8661002976828070281

Τα καλύτερα

item