«Στην παράσταση με τον Κιμούλη έμεινα γιατί...» - "Σπάει" τη σιωπή της η Κατερίνα Γερονικολού

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη καθώς και στην καταγγελία που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Γερονικολού για τον Γιώργο Κιμούλη

«Είχα μιλήσει με πολύ κοντινούς μου ανθρώπους τότε, εκείνη την περίοδο την δύσκολη γιατί ήθελα κάπου να ξεσπάσω, να μιλήσω. Μετά τράβηξα μια κουρτίνα και το έθαψα μέσα μου όλο αυτό. Ήξερα ελάχιστα πράγματα. \

Κάθε γυναίκα που νιώθει ότι την προσβάλλουν ή την κακοποιούν ή με κάποιο τρόπο θίγουν την αξιοπρέπειά της, ξέρει ότι πια μπορεί να μιλήσει.

Το βλέπουμε σε πολλές υποθέσεις που αυτή την περίοδο έχουν έρθει στην επιφάνεια. Όλα αυτά συνδέονται… υπάρχει ο παράγοντας του “μίλα, δεν είσαι μόνη, μπορούμε να σε ακούσουμε”.

Οι πληγές μου έχουν επουλωθεί, νιώθω ότι πια δημόσια με ξέρουν καλύτερα, ξέρουν ένα κομμάτι του εαυτού μου που του έκρυβα και δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω γιατί ντρεπόμουν.

Το θύμα, δε νιώθει καλά που είναι θύμα. Δεν είναι τίτλος για να χαίρεσαι. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω πάλι δε θα έφευγα από αυτή τη συνεργασία γιατί δε θέλω να το βάζω κάτω. 

Δε θέλω κανείς να εισέρχεται τόσο βαθιά στη δική μου οντότητα που να μου αλλάζει πορεία… Ήθελα πάρα πολύ να τα καταφέρω και να συνεχίσω να είμαι ηθοποιός», είπε αρχικά.

Για τον Γιάννη Τσιμιτσέλη είπε: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ σοφή επιλογή αυτή που πήραμε φέτος με τον Γιάννη να συνεργαστούμε στο σήριαλ της ΕΡΤ γιατί αλλιώς δε θα βρισκόμασταν καθόλου. Στον Γιάννη θαυμάζω το ότι είναι πολύ αληθινός με όλους. 

Θα φερθεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο με ντομπροσύνη, με την αλήθεια του. Δεν υποδύεται ποτέ τίποτα παρά μόνο όταν παίζει στη δουλειά. Αυτό εμένα με χαλαρώνει γιατί ξέρω ποιος άνθρωπος είναι.

Θα μπορούσε να είναι λιγότερο τσαπατσούλης, είναι λίγο τσαπατσούλης αλλά εντάξει, δεν πειράζει… Ευτυχισμένη είμαι, δε θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω και το 2022 εύχομαι να μη μου αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. 

Δε συνδυάζω τον γάμο με την ευτυχία. Δεν έχουμε τέτοια σχέδια, δεν το συζητάμε καν. Εγώ τον γάμο τον συζητάω με τους δημοσιογράφους, το ίδιο και ο Γιάννης. Μεταξύ μας δεν το συζητάμε».

"Είναι ένα δημοσίευμα ψευδές! Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου" - Ξέσπασε η Κατερίνα Γερονικολού

Μια εφ' όλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo, στην καταγγελία της στον Γιώργο Κιμούλη αλλά και στο ψευδές δημοσίευμα που την κάνει να σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Μετά το #metoo η επόμενη μέρα για το θέατρο θα είναι καλύτερη;

Ναι. Μέχρι τώρα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, δεν αφορούσαν το κοινό, αλλά τις συνεργασίες ανάμεσα στους ηθοποιούς. Και πιστεύω ότι μια κακή συνεργασία στην οποία ασκείται ψυχολογική βία- αν και δεν αφήνει εμφανή τραύματα- μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις επάγγελμα. Να χάσεις την πίστη στον εαυτό σου. 

Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή και να σε καταστρέψουν. Επομένως, θεωρώ πολύ σημαντικό το να μη γινόμαστε εμείς τα υποκείμενα τέτοιων συμπεριφορών. Να προσπαθούμε να έχουμε ευγένεια και σεβασμό με την ουσιαστική έννοια.

Είχες μιλήσει για τη δύσκολη συνεργασία που είχες με τον Γιώργο Κιμούλη στην αρχή της καριέρας σου. Υπήρξαν τότε στιγμές που ξεσπούσες σε κλάματα ή φοβόσουν να πας στο θέατρο;

Ναι, αυτά τα έχω νιώσει και εγώ. Μετά από τη συγκεκριμένη δουλειά, είχα πολύ καλές συνεργασίες, αν όμως στο καπάκι είχα μια επόμενη επίσης κακή, μπορεί να μην ήμουν καν ηθοποιός σήμερα. 

Μπορεί να έλεγα ότι αυτή η δουλειά δεν κάνει για εμένα, γιατί δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ψυχολογικά. Μπορεί να είχα αναγκαστεί να αλλάξω δρόμο. Χωρίς λοιπόν να υποτιμώ τις βίαιες συμπεριφορές, λέω ότι και η ψυχολογική βία μπορεί να σου αλλάξει εντελώς τη ζωή.

Τι ήταν αυτό που όταν δεχόσουν ψυχολογική βία, έλεγες ότι «οκ δεν θα φύγω, αλλά θα μείνω και θα το παλέψω»;

Ήταν, πιστεύω, ένα νεανικό πείσμα του τύπου «εγώ δεν θα λυγίσω, θα τα καταφέρω», που πρόκυπτε από την ανάγκη μου να αποδείξω ότι δεν σπάω σαν άνθρωπος. 

Επίσης νόμιζα ότι είναι σαν ένας αγώνας που μετά θα παρασημοφορηθώ. Ότι «να τα κατάφερες και σε αυτό», λες και οι συνεργασίες είναι αγώνας του μποξ. 

Μάλλον σκεφτόμουν αυτό συν βέβαια την ανάγκη μου να υπάρχω στον χώρο αυτό. Είμαι σίγουρη όμως ότι εάν αμέσως μετά μου συνέβαινε μια αντίστοιχη συνεργασία, θα είχα αλλάξει επάγγελμα. Δεν θα άντεχα να υφίσταμαι όλα αυτά.

Στην περίπτωσή σου η ψυχολογική βία ήταν λεκτική, δηλαδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να σε έβριζε, να σε έθιγε;

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί όλα αυτά τα έχω περιγράψει με απόλυτη λεπτομέρεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ηθοποιών, γιατί είναι πολύ προσωπικά. Ουσιαστικά ήταν μια δύσκολη συνθήκη.

undefined

Πριν δυο εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι εσύ και ο Γιώργος Κιμούλης είστε σε μια δικαστική διαμάχη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Είναι ένα δημοσίευμα ψευδές, που ευνοεί την άλλη πλευρά. Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου. Το δημοσίευμα λοιπόν αυτό, θέλει ψευδώς να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο επίπεδο των οικονομικών απαιτήσεων.

Τι εννοείς;

Έχει γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με εργατικές διεκδικήσεις μου, έχει γίνει αντίστοιχα ποινικό δικαστήριο, ως είθισται, όμως έχει ολοκληρωθεί πια η όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό. 

Η διαμάχη έχει κλείσει και ό,τι ήταν να γίνει, έγινε προ πολλού, πριν από εννέα χρόνια από τη μεριά μου. Υπήρχε μια διαμάχη οικονομικής φύσεως, που άνοιξε και έληξε τότε.

Άρα τώρα το δημοσίευμα δεν έχει βάση…

Όχι, είναι εντελώς ψευδές και σκέφτηκα μήπως κινηθώ νομικά εναντίον του συγκεκριμένου εντύπου. Ειλικρινά όμως, δεν θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Θέλω να κλείνω λογαριασμούς και όχι να διαιωνίζω προβλήματα του παρελθόντος.

epirusblog.gr
5 of 5
«Στην παράσταση με τον Κιμούλη έμεινα γιατί...» - "Σπάει" τη σιωπή της η Κατερίνα Γερονικολού
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2736231725794250796
item