Ανδρουλάκης: Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν πρέπει να εξοπλίζει την Τουρκία -Πρόκληση για τον ελληνικό λαό

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να παρευρεθεί στο Συμβούλιο του PES.

Κατά την άφιξή του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και τόνισε πως δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να την εξοπλίζει. 

Μάλιστα άφησε αιχμές για την Ισπανία, η οποία πρόσφατα επέκτεινε παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν

Η δήλωση Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες

Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. 

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. 

Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό.


epirusblog.gr
5 of 5
Ανδρουλάκης: Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν πρέπει να εξοπλίζει την Τουρκία -Πρόκληση για τον ελληνικό λαό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1187096478865226211
item