Γιάννενα: Ικανοποίηση για τη διαδικασία μεταφοράς του Κλειστού Ξιφασκίας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Αλ. Καχριμάνης: «Αυτό που θα φτιάξουμε δεν υπάρχει στη Βορειοδυτική Ελλάδα» – Πως αλλάζει η προοπτική ανάπτυξης της παραλίμνιας περιοχής.

Την ικανοποίησή του για τη διαδικασία μεταφοράς του Κλειστού της Ξιφασκίας στα Γιάννενα, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παράλληλα επανέλαβε πως το Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο θα εγκατασταθεί σε χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης, πριν λίγα 24ωρα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να είναι παρών, στις διαδικασίες συντονισμού των εργασιών της μεταφοράς του Κλειστού της Ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα.

Όπως είπε, πρόκειται για μια μεγάλη διαδικασία που απαιτεί πολύ καλό συντονισμό όλων. Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ξεκαθάρισε ότι όλα μπαίνουν σε μια σειρά. 

Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών με τους οποίους και συναντήθηκε εποπτεύει τις εργασίες παράλληλα με τους ανθρώπους που έστησαν την ολυμπιακή εγκατάσταση το 2004. Το τελευταίο στοιχείο είναι και το πιο σημαντικό καθώς απαιτείται η εμπειρία των ανθρώπων αυτών για να στηθεί εκ νέου.

«Αυτό που θα φτιάξουμε δεν υπάρχει ούτε στη δυτική ούτε στη βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

«Η εγκατάσταση του κλειστού θα γίνει στο χώρο του ΠΕΑΚΙ και τμήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στην ΔΕΣΕ ενώ έπεται και συνέχεια.  

Το δεύτερο βοηθητικό γήπεδο που θα έλθει στα Γιάννενα θα τοποθετηθεί σε άλλο χώρο», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ωστόσο στις δηλώσεις του, δεν ανέφερε τον συγκεκριμένο χώρο κατασκευής του βοηθητικού γηπέδου.

Νέα ξενοδοχεία στο Βοτανικό

Από την άλλη, το «πράσινο φως» φαίνεται να παίρνει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή του Βοτανικού μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη η απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση νέων μονάδων στην περιοχή. 

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από δυο τουλάχιστον επενδυτές που έχουν εκτάσεις στην ίδια περιοχή.

Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε στην θετική αλλαγή που θα είναι αποτέλεσμα σειράς έργων- μεταξύ αυτών και ενός μεγάλου πάρκου, που έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να δώσουν άλλες προεκτάσεις τόσο σε σχέση με το τουριστικό προϊόν όσο και με την ανάδειξη συνολικά της περιοχής.

«Παρεμβάσεις όπως ο νέος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος που έχει ήδη ενταχτεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μαζί με το μεγάλο πάρκο και άλλες παρεμβάσεις θα αλλάξουν εντελώς την προοπτική της παραλίμνιας περιοχής Θα είναι μια επανάσταση».

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ικανοποίηση για τη διαδικασία μεταφοράς του Κλειστού Ξιφασκίας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 875998257105270586
item