Ήπειρος: Στα «λευκά» η Ήπειρος υποδέχτηκε το χειμώνα

Τα πρώτα χιόνια σε όλη σχεδόν την ορεινή ήπειρο -ακόμη και στο Μιτσικέλι- έκαναν χθες την εμφάνισή τους αποχαιρετώντας το Φθινόπωρο και υποδεχόμενα τον χειμώνα.

Παρά την εκτεταμένη χιονόπτωση δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και όπου χρειάστηκε υπήρξε άμεση η επέμβαση μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας. 

Αντίθετα πρόβλημα προκλήθηκε στην Εγνατία και συγκεκριμένα σε τμήμα από τον Κόμβο Τύριας μέχρι τον κόμβο Νεοχωρίου από ισχυρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για 50 περίπου λεπτά. Η αποκατάστασή της έγινε από τη μία το μεσημέρι, όταν και βελτιώθηκε ο καιρός. 

Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, η επόμενη παραθαλάσσια περιοχή που δοκιμάστηκε ήταν της Σαγιάδας. Από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ τα νερά είχαν πλημμυρίσει τους κοινόχρηστους χώρους. 

Σήμερα αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες σε όλο το νομό Ιωαννίνων, μικρή άνοδος αναμένεται αύριο, ενώ από το βράδυ αναμένονται νέες βροχοπτώσεις που θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Ο κάμπος της Βρυσέλλας Στο μεταξύ, πλημμύρισε για μια ακόμη φορά ο κάμπος της Βρυσσέλας. 

Με ζημιές για τους παραγωγούς, που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα γι' αυτούς. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Διαμαρτύρονται οι αγρότες, παίρνουν διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά όταν έχει κακοκαιρία πάλι τα ίδια! 

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ευθύνεται το φράγμα του Ραγίου, άλλοι ότι η κοίτη του Καλαμά είναι στο ίδιο επίπεδο με τα χωράφια. Ανεξάρτητα από την αιτία, αυτό, που έχει σημασία είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα…

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Στα «λευκά» η Ήπειρος υποδέχτηκε το χειμώνα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7334435890999983506

Τα καλύτερα

item