Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι «φλερτάρει» με την προεδρία – Άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμος να την αναλάβει

Να «φλερτάρει» με την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας δείχνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ο οποίος υπενόησε ότι είναι έτοιμος να την αναλάβει την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγούμαι έχει ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας της» ανέφερε.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να επιλέξει νέο πρόεδρο τον Ιανουάριο και ο Μάριο Ντράγκι θεωρείται φαβορί για να αντικαταστήσει τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του.

Ο Μάριο Ντράγκι, παράλληλα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα ιταλικά ΜΜΕ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει τα θεμέλια για τη συνέχιση του έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίου ανάκαμψης, στέλνοντας το σαφέστερο μέχρι στιγμής μήνυμα ότι θα δεχθεί να αναλάβει την προεδρία.

«Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συνετιστεί το έργο, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα βρίσκεται εκεί», είπε ο Μάριο Ντράγκι κατά την συνέντευξη Τύπου που δίνει κατά παράδοσιν ο πρωθυπουργός στο τέλος του έτους.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι «φλερτάρει» με την προεδρία – Άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμος να την αναλάβει
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3540272075870864906
item