Πρέβεζα: "Μπορώ και γω να...." Δράση ευαισθητοποίησης την Παρασκευή στην Πρέβεζα- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Μια μέρα για όλους

Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, δεν είναι ημέρα γιορτής είναι ημέρα μια όλους είναι μια ημέρα υπενθύμισης των δικαιωμάτων των ανάπηρων πολιτών ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου και του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου Πρέβεζας κ. Βασιλική Σπυριδώνη και το μέλος του συλλόγου Γιώργος Κατσάβαρος που βρέθηκαν στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας και μίλησαν στην εκπομπή Νωρίτερα δε γίνεται και την Αθηνά Παππά με αφορμή την αυριανή εκδήλωση με τίτλο «Μπορώ και γω να...»


Ιδιαίτερο κομμάτι των ατόμων με αναπηρία είναι οι μαθητές και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου τα μέλη του συλλόγου αναφέρθηκαν στο τι γίνεται σήμερα στην εκπαίδευση τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η σχεδίαση και η υλοποίηση εκπαιδευτικών πολιτών και στην επαρχία.

Σημείωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης η οποία έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στην Πρωτοβάθμια, γεγονός που σαφέστατα δυσχεραίνει την εκπαιδευτική συνέχεια και πρόοδο των μαθητών με αναπηρία.

Η κ. Σπυριδώνη διευκρίνισε ότι τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη αλλά ζητούν να γίνει η ζωή τους ίση με τη δική μας.

Η αγάπη και η αποδοχή των παιδιών αυτών είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε, δήλωσε η πρόεδρος και τόνισε ότι μέσα από τη διαφορετικότητά τους, επιδιώκουν να έχουν περισσότερη επαφή με τον κόσμο και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στην δράση ευαισθητοποίησης θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα έξω από τη Θεοφάνειο, ενώ ευχαρίστησαν το Δήμο Πρέβεζας για τη στήριξη και τη βοήθεια στην εκδήλωση.

Παράλληλα την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη αγορά με χειροποίητες δημιουργίες. Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου η αυριανή μέρα είναι μια υπενθύμιση των ανθρώπων που ζουν σε αναπηρία είτε είναι ορατή είτε είναι αόρατη για τη σημασία της άρσης των εμποδίων.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Μπορώ και γω να...." Δράση ευαισθητοποίησης την Παρασκευή στην Πρέβεζα- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Μια μέρα για όλους
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7581048823201619712
item