Άρτα: Αυτοψία στα πέτρινα γεφύρια Πλαγκοβίτσας και Καμάρας Βρατσίστα

Ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος μαζί με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων κ. Βασίλη Κασκάνη και τον μηχανικό κ. Άγγελο Κούκο επισκέφθηκαν τα πέτρινα γεφύρια της Πλαγκοβίτσας και της Καμάρας Βρατσίστα.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη βρίσκεται σε συνεχή αλληλογραφία με την υπηρεσία και από το 2015 μεταφέρει την αγωνία του για την τύχη των παραπάνω γεφυριών.

Επίσης, ως Δήμος διαθέτει εγκεκριμένες μελέτες, η έλλειψη όμως κάποιου ειδικευμένου χρηματοδοτικού προγράμματος-εργαλείου στερεί τη δυνατότητα για μια συνολική παρέμβαση για τη συντήρησή και την ανάδειξη τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή της κατάστασης των πέτρινων γεφυριών, για άλλη μια φορά καθώς η υπηρεσία μεταβαίνει από τα Ιωάννινα μια φορά το εξάμηνο, για να εξετάσουν επί τόπου ειδικές παρεμβάσεις επί της κοίτης (συρματοκιβώτια, "θυσιαζόμενα τοιχία") των δύο ποταμών που πρότεινε το ΙΓΜΕ σε μελέτη που συνέταξε για λογαριασμό του Δήμου Γεωργίου Καραΐσκάκη, ώστε να προστατευθούν τα βάθρα των γεφυριών.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η από κοινού πίεση Δήμου και Υπηρεσίας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη δημιουργία κάποιου ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τη συντήρηση τους, και σε πρώτη φάση η κατασκευή κάποιων άμεσων έργων για την εξασφάλιση των βάθρων τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αυτοψία στα πέτρινα γεφύρια Πλαγκοβίτσας και Καμάρας Βρατσίστα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7535930496675088777
item