Γιάννενα: Τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν προορισμός για… όλο το χρόνο!

Όλες τις προϋποθέσεις για να καταστούν τουριστικός προορισμός για 365 ημέρες το χρόνο πληρούν τα Γιάννενα ως πόλη, καθώς διαθέτουν και φυσική ομορφιά και πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και καλές ξενοδοχειακές υποδομές, ενώ η πρόσβαση έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση μέσω των μεγάλων οδικών αξόνων.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και μία καλύτερη φροντίδα από πλευράς του Δήμου των σημείων εκείνων της πόλης που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες, δηλαδή του Κάστρου, της Παραλιμνίου, του Νησιού, της Κεντρικής Πλατείας, του Περάματος κλπ., τότε ο προορισμός «Ιωάννινα», ο οποίος παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες του τουρισμού στην Αθήνα, θα γίνει κυριολεκτικά ακαταμάχητος. 

Απαιτούνται όμως συντονισμός και συστηματική δουλειά κι εδώ είναι που πρέπει να ρίξει το βάρος ο Δήμος μέσω των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, αλλά και της Τεχνικής του Υπηρεσίας.

Το σύνθημα είναι «Τουρισμός 365 μέρες το χρόνο» τόνισε κατά την προχθεσινή παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. 






















Όπως ανέφερε, τα Γιάννενα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία όπως αυτή αποτυπώνεται στα μνημεία και μουσεία, διαθέτει τις υποδομές που χρειάζεται, έχει ένα Πανεπιστήμιο που αποτελεί μοχλό δημιουργίας, ανάπτυξης και εξέλιξης, βρίσκεται στο κέντρο των οδικών αξόνων της Ιόνιας και της Εγνατίας οδού, με ένα αναβαθμισμένο διεθνές αεροδρόμιο, διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία ενώ είναι πόλος συνεδριακού τουρισμού. 

Επίσης, όπως είπε, φιλοξενεί πολλές αθλητικές δράσεις και η λίμνη της δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. 

«Γίνονται κωπηλατικοί αγώνες πανευρωπαϊκής και όχι μόνο εμβέλειας ενώ φέτος είχαμε την τύχη να έχουμε κι έναν χρυσό ολυμπιονίκη», σημείωσε ο Δήμαρχος, ενώ έκανε αναφορά και στην δυναμική που έχει η πόλη και στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού. 

«Η μοναστική πολιτεία του νησιού είναι η τρίτη μετά τον Άθω και τα Μετέωρα, κάτι το οποίο οφείλουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε χαρακτηριστικά για τα Γιάννενα πως «όποιος τα έχει επισκεφθεί, φεύγει με τον αέρα της υπόσχεσης μιας πόλης που συνεχώς αναπτύσσεται», ενώ τόνισε ότι διαθέτουν όλα τα στοιχεία για να εξελίξουν κάθε μορφή θεματικού τουρισμού, με ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, γαστρονομία και ιστορία. 

«Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου που σε κάνει να θέλεις να ανακαλύψεις κρυμμένες γωνιές μέσα και πέριξ της πόλης», είπε η Υφυπουργός και πρόσθεσε: «Το μοντέλο τουρισμού 365 μέρες το χρόνο που προωθούν τα Ιωάννινα συνάδει με τις προτεραιότητες και του υπουργού μας Βασίλη Κικίλια. Άρα θα λέγαμε ότι γίνονται πόλη - πρότυπο ως προς αυτήν την πολιτική και θα το δούμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας με το Ταμείο Ανάκαμψης».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης ανέφερε πως τα Γιάννενα είναι μια πόλη που προσελκύει πολλούς τουρίστες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό. 

Όπως είπε, προ πανδημίας η πρώτη αγορά ήταν το Ισραήλ ενώ μεγάλη μερίδα τουριστών ερχόταν και από τα Βαλκάνια και δη από Αλβανία. Φέτος, σε μια πόλη που διαθέτει πάνω από 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες με αρκετά πεντάστερα, τετράστερα και μπουτίκ ξενοδοχεία, η πλειονότητα των τουριστών, εκτός των Ελλήνων, προήλθε από Γαλλία και Γερμανία αλλά και Ιταλία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου χαρακτήρισε τη συνεργασία «κλειδί» για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου ενώ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προχωρούν σε δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα στα Γιάννενα το Συνέδριο Μικρών Νήσων, οι εργασίες του οποίου θα φιλοξενηθούν στο συνεδριακό κέντρο που υπάρχει στο Νησί. 

Το συνέδριο διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρών Νήσων και όπως είπε ο Δήμαρχος Μ. Ε

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν προορισμός για… όλο το χρόνο!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3689964639598654740
item