Φινλανδία: Απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους ξένους

Οι ξένοι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ακόμα κι αν διαθέτουν αρνητικό τεστ, δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στη Φινλανδία.

Μονάχα οι ξένοι ταξιδιώτες που διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 και μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά το πέρας μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των συνοριακών αρχών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στους ανεμβολίαστους πολίτες ξένων χωρών δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, εκτός και αν είναι κάτω των 16 ετών ή συμπεριλαμβάνονται σε έναν κατάλογο εξαιρέσεων (κάτοικοι Φινλανδίας, αναγκαίο εργατικό δυναμικό, διπλωμάτες κ.ά).

«Όποια κι αν είναι η προέλευση του ξένου πολίτη, όλοι πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ κάτω των 48 ωρών», εξήγησε στο AFP ο Τόμι Κιβεντζουούρι, ένας αξιωματούχος των συνοριοφυλάκων της Φινλανδίας. 

Ερωτηθείς εάν στους ανεμβολίαστους ξένους που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις προβλεπόμενες από την κυβέρνηση εξαιρέσεις, οι αρμόδιες αρχές θα τους αρνούνται την είσοδο στη Φινλανδία, ο αξιωματούχος απάντησε: «Ναι».

Το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 16.00 ώρα Ελλάδας, αφορά επίσης τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εφαρμόζεται στα άτομα που γεννήθηκαν πριν από το 2005, έως τις 31 Δεκεμβρίου, κατόπιν στα άτομα που γεννήθηκαν πριν από το 2006.

Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και τις μεταφορές, για όσους συντρέχουν επιτακτικοί οικογενειακοί λόγοι, ή άτομα που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκονται επίσης μεταξύ των εξαιρέσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Φινλανδία: Απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους ξένους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3384794665156172337
item