Γιάννενα: Εκτόνωση της πανδημίας καταγράφεται στο Δήμο Ιωαννιτών

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα της πανδημίας στην πόλη μας, τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2021, ο Δήμαρχος της πόλης μας, Μωυσής Ελισάφ.

Η εικόνα εξομάλυνσης των ενεργών κρουσμάτων όπως τόνισε ο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων έρχεται να τεθεί μπροστά στο φάσμα έκρηξης της μετάλλαξης Όμικρον που έχει μεν μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά και ενδεχόμενη μικρότερη νοσηρότητα και επίσης εκφεύγει της φυσικής ανοσίας του εμβολιασμού, πλην όσων έχουν λάβει και την τρίτη δόση. 

Ο Δήμαρχος ζήτησε την ενεργοποίηση όλων για μαζικότερο εμβολιασμό και τόνισε πως η τρίτη δόση είναι μονόδρομος.

Αναλυτικότερα η βελτιωμένη κατάσταση πανελλαδικά αλλά και στο Δήμο μας την προηγούμενη εβδομάδα, αντικατοπτρίζεται στα 583 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών, εκ των οποίων τα 38 αφορούν άτομα που νοσηλεύονται και άλλα 545 που βρίσκονται σε καραντίνα. 

Είχαμε φτάσει και τα 1.500 ενεργά κρούσματα, κάποια στιγμή και ως εκ τούτου, αν η τάση αυτή συνεχιστεί θα είναι καλό μήνυμα για τις γιορτές, για τη δική μας ασφάλεια και για την ασφάλεια των επισκεπτών, σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Όσον αφορά την εικόνα των νοσοκομείων, η αποφόρτιση αποτυπώνεται και στις νοσηλείες: στο ΠΓΝΙ, στις ΜΕΛ δυναμικότητας 60 κλινών νοσηλεύονται 26 άτομα, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 13 άτομα και ένα παιδί. Στο “Χατζηκώστα” νοσηλεύονται 17 στις ΜΕΛ και 4 στις ΜΕΘ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκτόνωση της πανδημίας καταγράφεται στο Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6109645528098852685
item