Τι λέει το ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές και για ενδεχόμενο συνεργασιών;

Τι σχεδιάζουν και πώς βλέπουν στην Χαριλάου Τρικούπη την στρατηγική επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ζητά εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;


Παράλληλα διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι τα μυαλά τους δεν έχουν πάρει αέρα, παρά την δημοσκοπική έκρηξη που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ.


«Καλοδεχούμενες οι εκλογές, αλλά ζητείται σοβαρότητα». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν από το Κίνημα Αλλαγής στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης.


Πρωταρχικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή είναι να μεγαλώσει και να είναι δυναμικά παρόν, χρήσιμο κι ωφέλιμο στην κοινωνία. 

«Κι αυτό γιατί το ζητούμενο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, είναι να υπάρχει μία σοβαρή προγραμματική φωνή, να κάνει κάποιος σοβαρή αντιπολίτευση, χωρίς δημαγωγίες και λαϊκισμούς», εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο τελικός κριτής λένε από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο κόσμος, που βλέπει καθημερινά μία αφόρητη πίεση, στην ζωή του, την υγεία του και το πορτοφόλι του. 

Η φιλοδοξία του Κινήματος Αλλαγής παραμένει αυτό που είπε από την πρώτη στιγμή του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: στις επόμενες εκλογές να εξασφαλίσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα του επιτρέψει να αλλάξει τους συσχετισμούς. 

Αφήνουν μάλιστα αιχμές για ανούσιες «κοκορομαχίες» περί πρόωρων εκλογών, αλλά απαντούν ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο. 

Οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες όποτε θέλουν, αλλά πάντα με σοβαρότητα κι ενσυναίσθηση απέναντι στην υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα».

Αναφορικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη αισθάνονται ικανοποίηση αλλά όπως επισημαίνουν: «Δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας! Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά έρχονται και παρέρχονται».

Για τα όσα ακούγονται και γράφονται περί συνεργασιών στο ΠΑΣΟΚ δεν βιάζονται να πάρουν θέση και τονίζουν ότι όλα είναι θέμα συνθηκών.

Υπενθυμίζουν με νόημα πως «όταν η χώρα βίωνε δύσκολες στιγμές, εμείς θυσιάσαμε την πολιτική μας προοπτική για να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να την βοηθήσουμε». 

Ξεκαθαρίζουν όμως σε όλους τους τόνους ότι εάν όταν γίνουν εκλογές και είμαστε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης, το Κίνημα προφανώς και θα βάλει «πλάτη». 

Έτσι όμως όπως έχουν τα πράγματα σήμερα «με τον Μητσοτάκη να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασιών και να ζητάει την αυτοδυναμία» και με τον «Τσίπρα να ονειρεύεται… προοδευτικές διακυβερνήσεις» δεν πρόκειται να συμβαδίσουν με κανέναν από τους δύο. 

Στο ΚΙΝΑΛ, όσο κι αν αυτό ακούγεται ενδεχομένως υπερβολικό επιμένουν ότι ο στόχος είναι να ξαναγίνουν κόμμα εξουσίας και όχι απλά το τρίτο κόμμα στη Βουλή.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι λέει το ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές και για ενδεχόμενο συνεργασιών;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4944781933171905535
item