Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η Ευρώπη θωρακίζεται με πιο σκληρά μέτρα -Τι ανακοίνωσαν Σουηδία, Δανία και Φινλανδία

Η Σουηδία ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα σειρά περιοριστικών μέτρων, με στόχο την αναχαίτιση της καλπάζουσας μετάλλαξης «Όμικρον».

Τα μέτρα θα αφορούν την είσοδο ταξιδιωτών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφός της. Από τις 28 Δεκεμβρίου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για την Covid-19, ακόμη και οι εμβολιασμένοι.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στη Σουηδία, απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται» ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό ισχύει ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19», διευκρίνισε η Στοκχόλμη.

Επτά άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (οι υπόλοιπες είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ιταλία και η Αυστρία) απαιτούν ήδη αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα και η Φινλανδία

Η Φινλανδία γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους ενώ η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να κάνει το ίδιο, αφού πάρει προηγουμένως την έγκριση του κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό χθες.

Μόνο με αρνητικό τεστ και στη Δανία

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε είπε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Οι Δανοί πολίτες θα έχουν χρονικό περιθώριο 24 ωρών να κάνουν το τεστ μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Στη Σουηδία, το μέτρο δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τους Σουηδούς πολίτες ή τους μόνιμους κατοίκους. Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της αυξημένης παρουσίας της Covid-19 στον κόσμο και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον» υπογράμμισε η κυβέρνηση.


epirusblog.gr
5 of 5
Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η Ευρώπη θωρακίζεται με πιο σκληρά μέτρα -Τι ανακοίνωσαν Σουηδία, Δανία και Φινλανδία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1170002557857375652

Τα καλύτερα

item