ΥΠΟΙΚ: Σχέδιο για παράταση της προθεσμίας για τη μεταβίβαση ακινήτων με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες

Παράταση ενός μηνός σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην δυνατότητα που θα έχουν οι φορολογούμενοι για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια ρεαλιστική παράταση.

Έτσι λοιπόν με βάση την παράταση, που ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών θα διευκολυνθούν οι φορολογούμενους που δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως και 250% σε πάνω από 7.000 περιοχές από την 1η Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί το αδιαχώρητο σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλάκια και κτηματολογικά γραφεία, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να υπογράψουν συμβόλαιο έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι οι δηλώσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ, ενώ την επόμενη εβδομάδα η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων γονικών παροχών και δωρεών.


epirusblog.gr
5 of 5
ΥΠΟΙΚ: Σχέδιο για παράταση της προθεσμίας για τη μεταβίβαση ακινήτων με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1715746536948303935
item