Άρτα: Στο Ε.Π. Περιφέρειας το δίκτυο οδοφωτισμού της περιφερειακής οδού Άρτας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη η πράξη «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Δίκτυο Οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 2.992.600 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται η εγκατάσταση νέου οδικού ηλεκτροφωτισμού επί των υφιστάμενων εκατέρωθεν πεζοδρομίων και παράπλευρων νησίδων σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού (Εθνική Οδός Αντιρρίου –Ιωαννίνων Ε.Ο 05) από τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα έως τον κόμβο των Κωστακιών, περίπου 4,6 χλμ, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου απαρχαιωμένου δικτύου οδοφωτισμού.

Ειδικότερα, προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών ιστών με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) κατάλληλης ισχύος με τον ανάλογο (κατά περίπτωση) βραχίονα και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης εξωτερικού φωτισμού μέσω υβριδικής τεχνολογίας, με ταυτόχρονη καθαίρεση των υφιστάμενων παλιών φωτιστικών σωμάτων και ιστών, τσιμεντοϊστών ή χαλύβδινων, που δεν προσφέρουν στην περιοχή τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.

Με την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων LED τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλα για οδικό φωτισμό εθνικών & επαρχιακών οδών εναρμονισμένα με το σύγχρονο οδικό περιβάλλον που να συμπορεύονται με τη σημερινή τεχνολογία και αισθητική, εγκατάσταση νέων ιστών οδοφωτισμού σε καθορισμένες θέσεις, προβλέπεται να επιτευχθεί βελτίωση ποιότητας και ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στο Ε.Π. Περιφέρειας το δίκτυο οδοφωτισμού της περιφερειακής οδού Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 592705315745623250
item