Άρτα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, την τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων των πρώτων αποφοίτων του στη Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άρτας. 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικών Σπουδών, κον Αθανάσιο Τρικούπη.

Κλείνοντας τον λόγο του με τον πάντοτε επίκαιρο και διαχρονικής σημασίας Ιπποκρατικό αφορισμό “Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή …”, ο κος Τρικούπης προέτρεψε τους αποφοίτους να σταθούν μέχρι τέλους, με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη, υπηρέτες του αγαθού, του αληθούς και του αξιόλογου και ευχήθηκε στο τέλος του δημιουργικού τους κύκλου να φέρουν θετικό πρόσημο στη συνεισφορά τους στην κοινωνία και στο έθνος.

Απευθυνόμενος στους πρώτους αποφοίτους και στους λοιπούς παριστάμενους, ο κος Τρικούπης τόνισε τα πλεονεκτήματα του νεοϊδρυθέντος Τμήματος. 

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πενταετές πρόγραμμα σπουδών, το οποίο οδηγεί στη λήψη Διπλώματος επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, σε αντίθεση με τα τετραετή προγράμματα σπουδών που οδηγούν στη λήψη Πτυχίου επιπέδου 6 και υπογράμμισε την τριπλή ιδιότητα των αποφοίτων, οι οποίοι μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά ως μουσικολόγοι, ως μουσικοπαιδαγωγοί και ως μουσικοί βάσει της εξειδίκευσης που έλαβαν σε κάποιο μουσικό όργανο ή στη φωνή. 

Επίσης, ανέφερε ότι το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αν και το νεότερο της ελληνικής επικράτειας, προσφέρει ήδη στο παρεχόμενο πρόγραμμα σπουδών τη μεγαλύτερη ποικιλία σε διδασκαλία οργάνων και είδη μουσικής, από τη δυτική έως την ανατολική και από τη λόγια και την αστική έως τη λαϊκή και την παραδοσιακή. 

Οι απόφοιτοι του πενταετούς προγράμματος σπουδών μπορούν απευθείας να συνεχίσουν σε διδακτορικές σπουδές, τις οποίες το Τμήμα ήδη παρέχει, όπως άλλωστε και θεσμοθετημένη μεταδιδακτορική έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρύτανης, κος Αλμπάνης, όσο και ο Κοσμήτορας, κος Τρικούπης είναι Θράκες στην καταγωγή, χαρακτηριστικό που μνημονεύουν σε κάθε ευκαιρία, υπηρετούν αμφότεροι την ελληνική περιφέρεια και μάχονται για την επίτευξη μιας αξιοπρεπούς δημόσιας τριτοβάθμιας παιδείας σε καιρούς που η οικονομική κρίση δυσκολεύει κατά πολύ το έργο τους.

Στη φωτογραφία, η κα Αγγελική Βινιάδου, που κατάγεται από το Κιλκίς της Μακεδονίας, λαμβάνει το πρώτο Δίπλωμα στην Ιστορία του Τμήματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8720978103443035697
item