Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα: Πληροφορίες για 9.200

Οι χειρότεροι φόβοι και εκτιμήσεις για έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται ήδη από σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σήμερα αναμένεται ρεκόρ κρουσμάτων καθώς θα πλησιάσουν τα 9.200. Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 8.613 στις 9 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί βέβαια ότι σήμερα είναι Δευτέρα, που πάντα τα κρούσματα είναι αυξημένα και μάλιστα μετά από γιορτές που είναι λογικό το τέστινγκ να είναι αυξημένο.

Το επερχόμενο ρεκόρ είχε γίνει ορατό από την ημέρα των Χριστουγέννων οπότε ανακοινώθηκαν -παρά τους μειωμένους ελέγχους- πάνω από 6.500 κρούσματα. Την ίδια ημέρα, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης προειδοποιούσε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τις 9.000 στο άμεσο διάστημα.

Ιδιαίτερα μεταδοτική η μετάλλαξη Ομικρον, αυξάνει τα κρούσματα

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι λόγω της μετάλλαξης Ομικρον τα κρούσματα το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία καθώς η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. 

Έρευνες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι παρότι είναι πιο μεταδοτική, δεν προκαλεί βαριά νόσηση ενώ τα εμβόλια και ειδικά η τρίτη δόση φαίνεται να προστατεύουν ικανοποιητικά.

Ανακοινώνει νέα μέτρα σήμερα η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της επικράτησης της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Ομικρον, άλλωστε, ανατράπηκε ο προγραμματισμός πολλών χωρών της Ευρώπης για τις γιορτές ενώ και στη χώρα μας ανακοινώθηκε ήδη ένα πακέτο μέτρων που βρίσκεται ήδη σε ισχύ και αναμένεται και δεύτερο πακέτο μέτρων να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

Τα νέα μέτρα όπως όλα δείχνουν θα έχουν εφαρμογή από 3 Ιανουαρίου. Χαρακτηριστικές της ανησυχίας που υπάρχει είναι και οι δηλώσεις νωρίτερα τόσο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όσο και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που άφηναν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας αναμένεται να αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και τα γήπεδα. Σε ότι αφορά στο θέμα των σχολείων φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί το κόψιμο των σχολικών εκδρομών.


epirusblog.gr
5 of 5
Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα: Πληροφορίες για 9.200
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1900524971628660737
item