Γιάννενα: Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα Γιάννενα ενόψει Χριστουγέννων – Στο 80% για την Πρωτοχρονιά

Στο 90% φτάνει η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νομού Ιωαννίνων ενόψει Χριστουγέννων και στο 80% ενόψει Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στο pbnews.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, μας επιβεβαίωσε ότι οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, τόσο της πόλης όσο και στους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς του νομού Ιωαννίνων είναι αρκετά υψηλή.

«Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 90% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στη πόλη των Ιωαννίνων, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 80%» μας είπε ο κ. Σιούτης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε στις γιορτές η πληρότητα θα αγγίξει το 100%.

«Τα Ιωάννινα αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» τόνισε ο κ. Σιούτης, αποδίδοντας την υψηλή ζήτηση, στις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, στην ομορφιά της περιοχής αλλά και ευκολία πρόσβασης των επισκεπτών μέσω της Ιόνιας και της Εγνατίας Οδού. 

Τα Γιάννενα το τελευταίο διάστημα ακολουθούν μια ανοδική τουριστική πορεία σύμφωνα με τον κ. Σιουτη.

Η δύο μεγάλοι οδικοί άξονες που συνδέουν τα Γιάννενα με την Αθήνα (Ιόνια Οδός) και τη Θεσσαλονίκη (Εγνατία Οδός), καθώς και τα έργα υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στο αεροδρόμιο, έχουν ωφελήσει κατά πολύ τον τουρισμό στην πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή παραδέχεται ο κ. Σιούτης.

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και των Αθηναίων και των Πελοποννήσιων, μέσω της Ιόνιας Οδού.

Έχοντας, συνήθως, ως αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων, οι επισκέπτες συνδυάζουν την άφιξή τους στην περιοχή, και με κοντινές αποδράσεις, όπως στα Ζαγοροχώρια, στο Μέτσοβο και στην Κόνιτσα.

Στα Ζαγοροχώρια, τη μερίδα του λέοντος, στα καταλύματα, την έχουν η Βίτσα, το Μονοδένδρι, η Αρίστη και το Πάπιγκο. Ακολουθούν οι Κήποι, το Τσεπέλοβο, η Πράμαντα και άλλα χωριά.

 

Η μεγάλη κινητικότητα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς του νομού Ιωαννίνων ξεκίνησε ήδη από το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου και οι πληρότητες άγγιξαν το 100%.

Τα Γιάννενα διαθέτουν όλο το «πακέτο» ώστε να θεωρούνται από πολλούς ο απόλυτος χριστουγεννιάτικο προορισμός. Πανέμορφη πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, φιλόξενοι κάτοικοι, υπέροχο φαγητό, βόλτες, πεζοπορίες, ξύλα στο τζάκι και μια σπάνιας ομορφιάς φύση που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες αυτή την εποχή.

Υψηλό είναι και το επίπεδο της εστίασης, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε μουσεία, σπήλαια, αξιοθέατα όπως το Βυζαντινό κάστρο, αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά στο νησάκι των Ιωαννίνων, αλλά και να περπατήσει απολαμβάνοντας τη διαδρομή στη διάσημη λίμνη της πόλης.

Παρότι και τα φετινά Χριστούγεννα κλυδωνίζονται από την πανδημία, η διάθεση του κόσμου που πέρσι τέτοια εποχή ζούσε σε lockdown, είναι να ταξιδέψει και να απολαύσει τις γιορτές.

Στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία και ξενώνες για κάθε βαλάντιο που έχουν βάλει τα γιορτινά τους περιμένοντας να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα Γιάννενα ενόψει Χριστουγέννων – Στο 80% για την Πρωτοχρονιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5152980342785313473
item