Γιάννενα: Ένα λούνα παρκ ανακύκλωσης στο Κλειστό του 8ου Λυκείου

Σε ένα μεγάλο λούνα παρκ ανακύκλωσης μετατράπηκε το Κλειστό Γυμναστήριο του 8ου Λυκείου, το οποίο υποδέχθηκε μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων.

Τα παιδιά έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια, μέσα από τα οποία εξοικειώθηκαν με την ανακύκλωση, σε μια δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Στον χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιάννης Αϊβατίδης, καθώς και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Δημήτρης Παπασωτηρίου. 

Ο κ. Πήχας συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να βοηθήσουν στην αύξηση της ανακύκλωσης. Είναι ένα στοίχημα για τον Δήμο Ιωαννιτών να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης. 

Την άνοιξη θα υλοποιήσουμε κι άλλες δράσεις, κυρίως στα σχολεία, καθώς τα παιδιά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την ανακύκλωση», ανέφερε.


Από την πλευρά του, ο Δ. Παπασωτηρίου ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνεργασία, σημειώνοντας ότι ήταν μία πολύ πετυχημένη δράση, και χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις δράσεις στα σχολεία και την ευαισθητοποίηση των παιδιών. 

Η συνεργασία του Δήμου με την Εταιρεία μετρά σχεδόν δέκα χρόνια. Όπως ανέφερε, κάθε χρόνο 3.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Ιωαννιτών οδηγούνται στο Κέντρο Ανακύκλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων στους μαθητές.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα λούνα παρκ ανακύκλωσης στο Κλειστό του 8ου Λυκείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4128015787503599215

Τα καλύτερα

item