6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που διαθέτουν ένστικτο

Λίγο πολύ ο καθένας έχει βιώσει ή μπορεί να βιώσει αυτό το συναίσθημα –αυτή την ασυνείδητη λογική που μας ωθεί να κάνουμε κάτι χωρίς να μας λέει πώς ή γιατί. Ωστόσο η φύση της διαίσθησης αποτελεί –και θα αποτελεί- αντικείμενο έρευνας στους τομείς της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας για αιώνες.

Πώς θα καταλάβεις εάν έχεις διαίσθηση;

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά όσων έχουν διαίσθηση. 

1. Αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα των άλλων.

Έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία σε οτιδήποτε νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι και πολλές φορές δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από την ενέργεια των άλλων. Αυτό μπορεί να σε κάνει μοναχική, ακόμα κι αν σου αρέσουν οι άνθρωποι.

2. Έχεις «ζωντανά» όνειρα.

Θυμάσαι συχνά τα όνειρα σου και, συνήθως, με κάθε λεπτομέρεια. Κάποια από τα όνειρα σου ίσως έχουν γίνει πραγματικότητα, σα να μπορούσες να προβλέψεις το μέλλον, και αυτό μπορεί να σε τρομάζει, ειδικά αν ονειρεύτηκες ένα άσχημο αποτέλεσμα και έπειτα συνέβη.

3. Είσαι οξυδερκής.

Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον που όλοι συμπαθούν αλλά κάτι μέσα σου, σου φωνάζει «μείνε μακριά!». Οι άλλοι, ίσως, σου λένε πως είσαι παρανοϊκή και η αλήθεια είναι πως… μπορεί να είσαι. Αλλά ίσως, πάλι, όχι.

5. Λαμβάνεις μηνύματα από άψυχα αντικείμενα

Μήπως ένιωσες ποτέ ότι ένα αντικείμενο… σου μιλάει; Ή είχες επικοινωνία με ένα δέντρο, σύννεφο ή κόσμημα;

6. Είσαι επιρρεπής σε εθισμούς.

Όταν έχεις διαίσθηση και δεν το γνωρίζεις, ίσως προσπαθείς να την «αποδυναμώσεις» πίνοντας πολύ αλκοόλ ή κάνοντας πολλά τσιγάρα ή ενδίδοντας σε εθιστικές συμπεριφορές που σε αποσυνδέουν από το ένστικτο σου.

epirusblog.gr
5 of 5
6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που διαθέτουν ένστικτο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7145219314724168963
item