Χατζηδάκης για ανάκληση αδειών στον ΕΦΚΑ: Οι 6,5 εκατ. ασφαλισμένοι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν άλλο

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για την απόφασή του να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ κατά την περίοδο των εορτών, προκειμένου να μην «κάνει κοιλιά» η έκδοση συντάξεων, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθεσέων Κωστής Χατζηδάκης.

«Θεωρούσα ότι έκανα το αυτονόητo: Ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ενόψει των εορτών. Για να βγουν συντάξεις, για να κλείσουν εκκρεμότητες των ασφαλισμένων. Και για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αυτές τις μέρες. 

Βλέπω όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Αυγή που χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία μου «επικοινωνιακού τύπου απόφαση» και την Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει ότι τάχα είμαι… σε αδιέξοδο» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι δικό μου! Το πρόβλημα είναι των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω αυτές τις μέρες. 

Κι όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής πολιτικής δεν πρέπει να ξεχνούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αυτήν ακριβώς την κοινωνική πολιτική. Οι υπάλληλοι δεν θα χάσουν τις άδειές τους. Όπως προβλέπει ο νόμος, θα τις πάρουν το 2022.

Με τόσους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν επιτέλους τη σύνταξή τους, με τόσους ασφαλισμένους που θέλουν να εξυπηρετηθούν, πχ να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, ποσό λογικό θα ήταν ο υπουργός να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Φτάνει πια με αυτή την εμπαθή και χολερική αντιπολίτευση. 

Την αντιπολίτευση που δεν δείχνει τίποτα άλλο, παρά μόνο τον φανατισμό όσων κριτικάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Φτάνει αυτή η απόφαση να είναι της Κυβέρνησης!» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.

Kostis Hatzidakis
23 ώρες πριν

Θεωρούσα ότι έκανα το αυτονόητo: Ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ενόψει των εορτών. Για να βγουν συντάξεις, για να κλείσουν εκκρεμότητες των ασφαλισμένων. Και για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αυτές τις μέρες.

Βλέπω όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Αυγή που χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία μου «επικοινωνιακού τύπου απόφαση» και την Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει ότι τάχα είμαι… σε αδιέξοδο. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι δικό μου! Το πρόβλημα είναι τω...

Δείτε περισσότερα
2 χιλ.
295
83

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μη δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.

epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης για ανάκληση αδειών στον ΕΦΚΑ: Οι 6,5 εκατ. ασφαλισμένοι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν άλλο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2381252068335746033

Τα καλύτερα

item