ΗΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 55 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που απέπλευσε από τη Φλόριντα

Πενήντα πέντε άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International που απέπλευσε το Σάββατο από την πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό συμπεριλαμβάνονται τόσο επιβάτες, όσο και μέλη του πληρώματος, μολονότι το 95% των επιβαινόντων έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τόνισε η ναυτιλιακή.

Το σκάφος δεν έλαβε την άδεια να κάνει σταθμούς στα νησιά Κουρασάο και Αρούμπα, στην Καραϊβική Θάλασσα, στη θεωρία τους τελευταίους της οκταήμερης περιήγησής του. Θα παραμείνει κατά συνέπεια στη θάλασσα μέχρι την επιστροφή του στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, την 26η Δεκεμβρίου.

Το Odyssey of the Seas έχει 3.587 επιβάτες και 1.599 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή, οι 55 άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν είναι όλοι εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και είτε είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εστία του ιού που εντοπίζεται σε πλοίο της Royal Caribbean μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Το Σάββατο, το πλοίο Symphony of the Seas επέστρεψε στο λιμάνι του Μαϊάμι με 48 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε προκαλέσει την αναστολή των ταξιδιών αναψυχής αυτού του είδους για πάνω από έναν χρόνο.

Ξανάρχισαν τον Ιούνιο, αφού ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για να αποφεύγονται ξεσπάσματα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που ανεβαίνουν στα πλοία της Royal Caribbean, για παράδειγμα.

Όμως η παραλλαγή Όμικρον, εξαιρετικά μολυσματική, αποτελεί νέα πρόκληση για τον κλάδο.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 55 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που απέπλευσε από τη Φλόριντα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4571719206550639332
item