Και η Προμήθεια 44 τορπιλών βαρέως τύπου για τα Y/B Type 214HN …»Η ενημέρωση για τα Εξοπλιστικά «

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τη  Τρίτη 21 Δεκεμβρίου  2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας, αναφορικά με την διαδικασία εξέλιξης  τεσσάρων εξοπλιστικών προγραμμάτων ΓΕΑ και ΓΕΝ

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος!

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ήταν ιστορικής σημασίας, αφού εκτός από την απόκτηση των νέων 6 Rafale συζητήθηκαν ακόμη τρία πολύ σημαντικά  εξοπλιστικά προγράμματα.

Το πρώτο ήταν η ναυπήγηση των φρεγατών Belharra, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία έναρξης των εργασιών.

Το δεύτερο ήταν η έγκριση για την αγορά συνολικά 44 τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια – φαντάσματα του Αιγαίου, Type 214 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ».

To τρίτο ήταν το πρόγραμμα Excess Material για τα 4 υποβρύχια «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για εκκρεμότητα από το πρόγραμμα ναυπήγησης και έχει να κάνει με υλικά, που θα δημιουργήσουν χρήσιμο απόθεμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα ισχύος που είχε να κάνει με το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι αυτό της έλλειψης σύγχρονων τορπιλών για τα προηγμένα μας υποβρύχια Type 214HN και Type 209/1200 AIP…το ΠΝ επέλεξε, για μια σειρά -πολύ σοβαρών- λόγων, τις γερμανικές τορπίλες Sea Hake Mod 4.

H γερμανική SeaHake Mod 4 είναι η  επιλογή του ΠΝ και ευτυχώς επιλέχθηκε

Πρόκειται για τορπίλη μήκους 6,22 m, βάρους 1.530 kg στη βασική έκδοση και διαμέτρου 533 mm που αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβους με τη μέγιστη εμβέλεια να υπερβαίνει τα 50 km.

epirusblog.gr
5 of 5
Και η Προμήθεια 44 τορπιλών βαρέως τύπου για τα Y/B Type 214HN …»Η ενημέρωση για τα Εξοπλιστικά «
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 795307364224245867
item