Ποινική δίωξη στον 40χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα -Κατηγορείται και για δολοφονίες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη χθες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και φέρεται ως μέλος του Isis.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο 40χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί, ενώ διορίστηκε αυτεπαγγέλτως συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Οι αρχές «ξεσκονίζουν» το παρελθόν και τις επαφές του 40χρονου Ιρακινού «πρωταγωνιστή» του κυκλώματος πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε δημιουργήσει ένα… «ταξιδιωτικό πρακτορείο» για μέλη του ISIS.

Περισσότερα από 900 παράτυπα διαβατήρια, ταυτότητες και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των δύο συλληφθέντων μελών του κυκλώματος, με την αξία τους να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Παράλληλα ερευνούν αν είχε υπάρξει στο παρελθόν κάποια επαφή του 40χρονου με τον 34χρονο άνδρα που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS. Και οι δύο έχουν καταγωγή από το Ιράκ, ενώ ο 34χρονος τζιχαντιστής έμενε στα Πατήσια, όπου εντοπίστηκε από τις Αρχές το εργαστήριο παρασκευής πλαστών εγγράφων του κυκλώματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποινική δίωξη στον 40χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα -Κατηγορείται και για δολοφονίες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4834764028921457154
item