Θεσπρωτία: Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Το πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 και σε συνάρτηση με το μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές της Γ ́ τάξης του Γυμνασίου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Φιλελληνισμού. 

Ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα.

Συνειδητοποίησαν τη συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και τη δράση του στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τη συμβολή του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου στην ελληνική Επανάσταση και την παρουσία εθελοντών μαχητών που πολέμησαν στο πλευρό των επαναστατών. 

Τα εκθέματα του Μουσείου, συναφή με τον πολιτισμό και την τέχνη του 19ου αιώνα, με την ιστορία, με τη διαχρονικότητα της κλασικής Ελλάδας, με το Λόρδο Βύρωνα και με την Ελληνική Επανάσταση, εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές της Γ΄τάξης και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, στην κ Άννα Ρόζα υπάλληλο του Μουσείου για την εικονική ξενάγηση αλλά και στη φιλόλογο του σχολείου μας κ Τούση Γεωργία για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7551016941361978183
item