Βολή τορπίλης γυμνασίων από Ρ-3Β έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια

Στην επιχειρησιακή εκπαίδευση που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 13-17 Δεκεμβρίου, με συνδυασμό ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ 2/21» και «ΔΕΛΦΙΝΙ 2/21», στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Σαρωνικού κόλπου, Βορείου Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους, έλαβε χώρα και ένα ιδιαίτερο αντικείμενο που είχε πολλά χρόνια να εκτελεσθεί. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου, δεν πραγματοποιήθηκε μόνο βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας, αλλά και αντίστοιχη βολή – άφεση τορπίλης από Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων κατά υποβρυχίου.

Επρόκειτο για το μοναδικό αεροσκάφος Ρ-3Β σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα, που χωρίς να έχει υποβληθεί σε κάποιον εκσυγχρονισμό ηλεκτρονικών συστημάτων αποστολής, μετά την εκτέλεση εργασιών δομικής αναβαθμίσεως, επιχειρεί με την Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού. 

Το “152744” πραγματοποίησε βολή τορπίλης γυμνασίων Mk46, αντικείμενο το οποίο είχε να εκτελεσθεί από ΑΦΝΕ περίπου από 20ετίας.

Από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε το ΓΕΝ, διακρίνεται η πολλαπλή χρησιμότητα των Πλοίων Γενικής Υποστήριξης που προσφάτως έχουν ενταχθεί στην δύναμη του Στόλου κατόπιν δωρεών του εφοπλιστή Λασκαρίδη.

Σε φωτογραφία διακρίνεται, πέρα από μία ΤΠΚ, Μοίρα από 4 Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) της ΔΥΚ, που έχουν δέσει δίπλα στο ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472), το οποίο μπορεί να προβεί στον ανεφοδιασμό τους σε οτιδήποτε χρειαζούμενο.

Το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, δίνει μια γεύση του μεγαλείου της θαλάσσιας ισχύος, που ανεπηρέαστη από καιρικές συνθήκες, με τα πληρώματα σε διαρκή εγρήγορση, άλλοτε σε βαρύ καιρό κι άλλοτε σε ήρεμες θάλασσες, με παλαιότερα ή πιο νέα πλοία, διατηρεί το έθνος αυτοκυρίαρχο στην πορεία του χρόνου.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, κατά τις ανωτέρω ασκήσεις, πέραν των προαναφερθέντων βολών τορπιλών γυμνασίων, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης ΣΑΠ Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV. 

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.


epirusblog.gr
5 of 5
Βολή τορπίλης γυμνασίων από Ρ-3Β έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3037065437647767213
item