«Εκανα το καθήκον μου για να βοηθήσω και άλλες κοπέλες», το μήνυμα της 28χρονης που μήνυσε τον Παναγιωτόπουλο

Με τη μήνυση της 28χρονης πριν δύο ημέρες, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών.

«Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου για να βοηθήσω και άλλες κοπέλες» δηλώνει στο iefimerida.gr μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα, η 28χρονη από την Θεσσαλονίκη, η οποία με την μήνυση που υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης και την κατάθεση της στην

υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, άνοιξε τον δρόμο για να βρεθεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

«Είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι θεωρεί ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Όμως, η πραγματική δικαίωση θα έρθει με την απονομή δικαιοσύνης τόσο για την ίδια όσο και για τις υπόλοιπες κοπέλες που είδαν τον εαυτό τους σε προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο, χωρίς να το γνωρίζουν», τονίζει ο έμπειρος νομικός.

«Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα μιλήσουν»

Στο μικροσκόπιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr τα ψηφιακά μέσα, (σκληροί δίσκο, usb sticks και κάρτες δεδομένων), που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Τις επόμενες ώρες οι έμπειροι αστυνομικοί θα μεταβούν τόσο στους χώρους όπου εργαζόταν ο πρώην «Ράδιο Αρβύλα», αλλά και στην εξοχική του κατοικία για να συλλέξουν υπολογιστές και αποθηκευτικά ψηφιακά μέσα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν όλο το πορνογραφικό υλικό, που είχε συγκεντρώσει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εν αγνοία των πρώην συντρόφων του.

Το μεγάλο όπλο στα χέρια των διωκτικών αρχών είναι η σύγχρονη τεχνολογία που τους επιτρέπει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όχι μόνο να ξεκλειδώσουν «μη προσβάσιμα - κλειδωμένα αρχεία», αλλά και να ανακτήσουν διαγραμμένα δεδομένα, ακόμα και μετά από format (διαμόρφωση) των ψηφιακών μέσων. 

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί, τόσο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και με τους λογαριασμού του παρουσιαστή, καθώς όλες οι κινήσεις στο διαδίκτυο αφήνουν ίχνη και χρήσιμα δεδομένα, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς στο ηλεκτρονικό έγκλημα οι οποίοι υποστηρίζουν ότι: «Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα μιλήσουν».

Ο δικηγόρος της 28χρονης συμπληρώνει: «Ελπίζουμε η έρευνα των αρχών να φέρει στην επιφάνεια νέα στοιχεία, τα οποία θα ρίξουν φως τόσο στην υπόθεση της εντολέως μου, όσο και σε άλλες υποθέσεις ενδεχομένως και άγνωστες μέχρι αυτή την ώρα».


epirusblog.gr
5 of 5
«Εκανα το καθήκον μου για να βοηθήσω και άλλες κοπέλες», το μήνυμα της 28χρονης που μήνυσε τον Παναγιωτόπουλο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2110663822205481212
item