Περιφέρεια Θεσσαλίας: 19,1 εκατ. ευρώ για 61 νέα επενδυτικά σχέδια με το νέο αναπτυξιακό νόμο

Επιχορήγηση ύψους 19.127.716,14 ευρώ θα λάβουν 61 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία.

Τα χρήματα δίνονται από τον Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας, προκειμένου να υλοποιήσουν τα νέα τους επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης 36.836.174,90 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό από την περιφέρεια Θεσσαλίας σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αξιολόγηση εξήντα ένα νέων επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, στο πλαίσιο της τρίτης προκήρυξης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των επιχειρήσεων που ενισχύονται βρίσκεται αναρτημένος στο www.ependyseis.gr.

Οι φορείς των επενδυτικών σχεδίων δύνανται, με χρήση του προσωπικού κωδικού τους μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα υπαγωγής, να ενημερώνονται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλαν.

Επίσης δύνανται να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους σύμφωνα με τα ισχύοντα στο οικείο θεσμικό πλαίσιο.

«Στον δρόμο της υλοποίησης εισέρχονται 61 νέα επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία, καθώς ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας η διαδικασία αξιολόγησης», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στους ανθρώπους που δίνουν ανάσα ελπίδας και συνεχίζουν να παράγουν, να δημιουργούν, να καινοτομούν, να εκσυγχρονίζονται. 

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας 699 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με επιχορήγηση 268,8 εκατ. ευρώ, για συνολικές επενδύσεις 693,3 εκατ. ευρώ.

»Η μεγαλύτερη πρόκληση της μετα-Covid εποχής είναι η στήριξη της απασχόλησης, γιατί μόνο έτσι μπορεί η κοινωνία να επιστρέψει στη φυσική της ισορροπία, που σήμερα έχει χαθεί. 

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ολοκληρωμένο σχέδιο, στρατηγική στόχευση και ενεργητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει και οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω 1,5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.


epirusblog.gr
5 of 5
Περιφέρεια Θεσσαλίας: 19,1 εκατ. ευρώ για 61 νέα επενδυτικά σχέδια με το νέο αναπτυξιακό νόμο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4757575019528862746
item