Πέτρος Φιλιππίδης: Σε δίκη στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες

Η δίκη του ηθοποιού προσδιορίστηκε για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μετά το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι μαρτυρίες των τριών γυναικών ηθοποιών που κατήγγειλαν τον συνάδελφό τους, βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά. 

Σύμφωνα με τους δικαστές, καμία από τις καταγγέλλουσες δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί ενώπιον της ανακρίτριας το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Κάνοντας δεκτή στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα που εξέδωσαν: «Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου, προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα, καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού με την οποία, ο ίδιος είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. 

Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού.

Εκεί, ο ηθοποιός, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού. 

Ακόμη, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει να βρεθούν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». 

Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε και πάλι έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον συνάδελφό της και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. 

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος, μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Τέλος, η τρίτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη, έχει καταθέσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της μαζί του, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Με την απολογία που είχε δώσει πάντως στη ανακρίτρια τον περασμένο Ιούλιο, ο κατηγορούμενος ηθοποιός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», αλλά και για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του.

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτρος Φιλιππίδης: Σε δίκη στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3034559059475196536
item