ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του σε γυμνάσιο του Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Ο Τζέιμς και η Τζένιφερ Κράμπλι, οι γονείς του εφήβου που κατηγορείται για το μακελειό στο Γυμνάσιο Όξφορντ του Μίσιγκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ντιτρόιτ.


Οι γονείς του Ίθαν Κράμπλι, του ύποπτου για την επίθεση στο Γυμνάσιο Όξφορντ του Μίσιγκαν συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ντιτρόιτ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Τζέιμς και η Τζένιφερ Κράμπλι βρέθηκαν στον πρώτο όροφο ενός βιομηχανικού κτιρίου στην οδό Bellevue, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το όχημά τους τη νύχτα, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, Ρούντι Χάρπερ.

Το ζεύγος Κράμπλι κατηγορήθηκε την Παρασκευή για ανθρωποκτονία εξ'αμέλειας για τους πυροβολισμούς που διέπραξε ο γιος τους, Ίθαν, σε μία σπάνια κίνηση για τα δικαστικά χρονικά των ΗΠΑ.

Ο 15χρονος γιος τους την περασμένη Τρίτη εισέβαλε οπλισμένος στο γυμνάσιο Όξφορντ και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τέσσερις μαθητές και να τραυματίσει άλλους επτά ανθρώπους. Οι αρχές αναζητούσε τους γονείς τους από το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς δεν παρουσιάστηκαν στην απαγγελία των κατηγοριών.

Οι αρχές τους θεώρησαν ύποπτους φυγής και πρόσφεραν αμοιβή ύψους 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους. 

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αφού οι αξιωματούχοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Δύο δικηγόροι που συνεργάζονται με το ζευγάρι είχαν πει ότι έφυγαν από την πόλη τη νύχτα του πυροβολισμού «για τη δική τους ασφάλεια» και δεν τράπηκαν σε φυγή. 

Ωστόσο, οι εισαγγελείς ανησυχούσαν ότι θα τραπούν σε φυγή, επειδή δεν είχαν δεσμούς με την κοινότητα και οι αξιωματούχοι δυσκολεύτηκαν να τους εντοπίσουν, μόλις ο γιος τους κατηγορήθηκε, δήλωσε στο CNN μια πηγή επιβολής του νόμου.

Επίσης οι γονείς έκαναν ανάληψη ύψους 4.000 δολαρίων από ένα ΑΤΜ στο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν την Παρασκευή, ενώ είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους τηλέφωνα, προφανώς για να μην εντοπιστούν.

Ο Ίθαν Κράμπλι είχε δημοσιεύσει περιχαρής το πυροβόλο όπλο που ειχε αγοράσει ο πατέρας του στο διαδίκτυο, ενώ έκανε έρευνα για πυρομαχικά ενώ ήταν στο σχολείο, όπως είπε η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση

Ο 15χρονος που έσπειρε τον τρόμο και το θάνατο στο σχολείο, βόρεια του Ντιτρόιτ έχει κατηγορηθεί ως ενήλικος για τρομοκρατία, φόνο και άλλες κατηγορίες. 

Το περιστατικό είναι το πιο θανατηφόρο σε δημόσια πανεπιστημιούπολη (K-12) των ΗΠΑ από το 2018 και η 32η ανάλογη επίθεση από την 1η Αυγούστου.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του σε γυμνάσιο του Μίσιγκαν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3830031048375124685
item