Γιάννενα: Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ιωάννινα....Συλλαλητήριο 14/12 Για Το Δώρο Χριστουγέννων Που Πολλοί Εργοδότες Αρνούνται Να Δώσουν ....

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 14/12, ΣΤΙΣ 18.30

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΤΟ “ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑΣ 

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ


Βρισκόμαστε μπροστά στην περίοδο των Χριστουγέννων. Τα ξενοδοχεία του νομού θα γεμίσουν και τα επισιτιστικά μαγαζιά θα δουλεύουν χωρίς σταματημό.


Κομμένα ρεπό, κόντρα βάρδιες, ωράρια λάστιχο και κομμένες άδειες θα αποτελούν για ακόμη μια χρονιά την σκληρή “κανονικότητα” των Χριστουγέννων για όλους μας. 


Την ίδια στιγμή, η ακριβεία “κτυπά” κόκκινο! Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ, το νερό ή το τηλέφωνο, ακόμα και το νοίκι. Πολλοί συνάδελφοι από τα κομμένα μεροκάματα, αναγκάζονται να παραιτηθούν και να ψάξουν ξανά δουλειά. 


Σαν “κερασάκι” στην τούρτα” πολλοί εργοδότες αρνούνται να μας δώσουν και το δώρο των Χριστουγέννων, που αποτελεί κατάκτησή μας και διαχρονική «ανάσα» για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. 


Στο σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, με μια σειρά από νόμους, δίνουν αέρα στα πανιά πολλών εργοδοτών για να μη καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων. 


Πολλά είναι τα περιστατικά και στην πόλη μας όπου εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο ή δίνουν το μισό ασφαλίζοντας τους συναδέλφους λιγότερες ώρες από αυτές που δουλεύουν. Όπως επίσης υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο που τους έχει καταβληθεί μέσω τραπέζης.


Δεν παζαρεύουμε τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας! Απαιτούμε να δοθεί ολόκληρο σε όλους τους συναδέλφους το αργότερο μέχρι την 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα της διορίας για την καταβολή του. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ


Το Δώρο Χριστουγέννων είναι μέρος του μισθού μας, δεν είναι έξτρα λεφτά τα οποία λαμβάνουμε με βάση την καλή καρδιά και θέληση της εργοδοσίας. Είναι κατεκτημμενο δικαίωμα μας, μετά από αγώνες και διεκδικήσεις. 


Το Δώρο δικαιούται κάθε συνάδελφος που δουλεύει το διάστημα από την 1η Μάη μέχρι και την 31η Δεκέμβρη και είναι ίσο με ένα μισθό, για όσους αμείβονται με μισθό , ενώ είναι ίσο με 25 ημερομίσθια, για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο. 


Για όσους συναδέλφους δεν έχουν δουλέψει στο ακέραιο το χρονικό διάστημα που προβλέπεται, δικαιούνται μέρος του Δώρου, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή ημερομίσθια για κάθε δεκαεννέα ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!


ΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ “ΔΩΡΟ’ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ή ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Η ενίσχυση της οργάνωσης μας, του σωματείου μας, και η συλλογική, οργανωμένη απάντηση μας συνολικά στην επίθεση που δέχεται η ζωή και το μεροκάματό μας είναι μονόδρομος.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ιωάννινα....Συλλαλητήριο 14/12 Για Το Δώρο Χριστουγέννων Που Πολλοί Εργοδότες Αρνούνται Να Δώσουν ....
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8670244207158574859
item