Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού

Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οι γονείς της 14χρονης, αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που την υποδέχτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, πως το κορίτσι «χάθηκε» μέσα σε μια περίπου εβδομάδα από τη στιγμή που νόσησε με κορωνοϊό κι ενώ στην αρχή έδειχνε να περνά ελαφρά την ασθένεια.

Οι πληροφορίες του Lamiareport αναφέρουν ότι το κοριτσάκι, που ήταν μαθήτρια της Γ' τάξης στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29 Νοεμβρίου, αλλά δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της.

Το πρωί του Σαββάτου, όμως αισθάνθηκε ξαφνική και έντονη αδιαθεσία και οι δικοί της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Εκεί, σύμφωνα με το lamianow, το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο κοντέινερ για περιστατικά Covid που βρίσκεται έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας και στη συνέχεια στο σηπτικό, ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς και να εκτιμηθεί η κρισιμότητα της κατάστασης του.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο Λαμίας κι ενώ αναζητήθηκε ΜΕΘ για να εισαχθεί, το νεαρό κορίτσι υπέστη ανακοπή, έγινε ανάταξη και υπέστη εκ νέου ανακοπή χάνοντας την ζωή του, πριν προλάβει να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, αφού η κατάσταση του είχε κριθεί εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι γιατροί δεν αποκλείουν το έμφραγμα που υπέστη να είναι από επιπλοκή της νόσου, που ίσως της δημιούργησε λοιμώδες σύνδρομο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Την αιτία θανάτου του κοριτσιού θα τη δείξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας για το χαμό της 14χρονης

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

epirusblog.gr
5 of 5
Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8933351858992252593
item