11 πράγματα που μου δίδαξε το ghosting

Όταν γνώρισα το Γιάννη πέρασα μια βδομάδα αφηρημάδας και ενθουσιασμού. Κάθε φράση έκλεινε με εκείνο το γνωστό μειδίαμα που οι μισοί αναρωτιούνται αν ερωτεύτηκες και οι άλλοι μισοί αν έπαθες εγκεφαλικό. Τελικά τα πράγματα έληξαν πιο γρήγορα όταν φτάσαμε στην εβδομάδα περιφοράς. Ναι σωστά άκουσες. Περιφοράς. 

Μετέφερα σώμα και τηλέφωνο (τα οποία έμεναν άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους) από καναπέ σε καναπέ με την ελπίδα να χτυπήσει το δεύτερο. Και αυτό δεν χτύπησε ποτέ. Ghosting, κυρίες και κύριοι!Κάπως έτσι κατέληξα πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Σ’ αυτούς που αφήνουν και σε εκείνους που τους αφήνουν.

Εγώ στην προκειμένη, κάνω “παρέα” με τους δεύτερους. Χωρίς να γίνει η άμαξα κολοκύθα, χωρίς να έχω χάσει το γοβάκι στο χορό και χωρίς να υπάρχει κάποια μητριά να της ρίξω το φταίξιμο, ο πρίγκιπας απλά μου έκανε ghosting…

Εννοείται πως σε τέτοια παραμύθια εν έτη 2018 happy end δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως, μαθήματα που παίρνεις από το ghosting για επόμενες φορές.

1. Δε φταις εσύ
Πάντα μα πάντα, όταν βιώνουμε φαινόμενο ghosting, μια πληθώρα από ανασφάλειες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Πίστεψέ με δε φταις εσύ. Δε φταίει ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη/γλυκιά/αδύνατη/ ενδιαφέρουσα κλπ. Το πρόβλημα είναι δικό του. Οπότε για αρχή σταμάτα να το χρεώνεις σε σένα. Συνήθως η ιστορία αποδεικνύει πως κάποιος που εξαφανίζεται έχει κάτι να κρύψει ή να λύσει και τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνει τίποτα από τα δύο.

2. Μην προσπαθείς να αναλύσεις τη συμπεριφορά του
Ό,τι και να πω, σίγουρα θα περάσεις ώρες πάνω από το κινητό και messenger αναλύοντας τις συνομιλίες σας σε φίλες και γνωστές με την ελπίδα κάποιο πιο έμπειρο αυτί ή μάτι να σου βρει αυτό το ‘γιατί’ που σε ταλαιπωρεί. Τα κακά νέα είναι πως δεν υπάρχει εξήγηση και αν υπάρχει σίγουρα απέχει έτη φωτός από αυτή που περνάει από το μυαλό σου και του επιτελείου των φίλων που εξερευνούν την υπόθεση.

3. Δε χρειάζεσαι ένα άτομο σαν αυτόν
Αν υπάρχει κάτι που μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους έμβιους οργανισμούς, είναι πως έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε. Τώρα το πόσο χρήσιμος θα ήταν στη ζωή σου ένας άνθρωπος που αντί να σου εξηγεί γιατί, απλά εξαφανίζεται, θα το καταλάβεις όταν περάσει καιρός. Όποιος και αν είναι ο λόγος που κάποιος δε θέλει να σε κάνει κομμάτι ή κέντρο στη ζωή του, δεν υπάρχει νόημα και να το ψάξεις.

4. Δεν είσαι, αλλά νιώθεις χαζή
Ξαφνικά αρχίζεις την αυστηρή κριτική. Χρεώνεις σε εσένα τη συμπεριφορά του. Εσύ φταις που δεν είδες από την αρχή πως δεν σε γουστάρει και τόσο και κακώς ασχολήθηκες.

5. Άσε το χρόνο να περάσει χωρίς να χάνεις το χρόνο σου
Εννοείται πως έχεις κάθε δικαίωμα να κλάψεις, να πιεις τεκίλες και να διώχνεις όποιο αρσενικό σε πλησιάζει σε ακτίνα ενός μέτρου. Η απόρριψη, για όποιον λόγο και με όποιο τρόπο κι αν γίνεται, κρύβει μέσα της προσδοκίες. Όμως πρόσεξε μη χάσεις το χρόνο σου σκεπτόμενη ένα φάντασμα που δεν έκανε τον κόπο να σε γνωρίσει ή που δεν το τόλμησε, γιατί φοβήθηκε. Μην αφήσεις το δικό του φόβο να σε κρατήσει πίσω .

6. Απλώς δε σε γουστάρει
Σταμάτα να αναρωτιέσαι αν του άρεσες και γιατί σε πλησίασε. Ναι, του άρεσες και μπορεί και τώρα που μιλάμε να εξακολουθείς να του αρέσεις, αλλά όχι αρκετά. Δεν εξαφανιζόμαστε από κάποιον που γουστάρουμε πολύ.

7. Μπορεί να μην εξαφανιστεί εντελώς
Αυτή είναι η πιο ανεξερεύνητη κατηγορία φαντάσματος. Τα πιο εξελιγμένα, που εξαφανίζονται μερικώς. Συνεχίζουν να υπάρχουν σαν σκιές και να μας ακολουθούν στα social media να κάνουν likes και comments σε φωτογραφίες και stories, αλλά ως εκεί. Το μόνο σίγουρο επίτευγμά τους είναι πως θα παίξουν και θα καταστρέψουν (για λίγο εύχομαι ) την ψυχολογία σου. Δε θέλουν κάτι παραπάνω από σένα, απλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους ή τη σκιά τους.

8. Μπορεί να ξαναεμφανιστεί.
Όταν κάποιος εξαφανίζεται χωρίς μια εξήγηση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί και να επιστρέψει. Είναι από αυτές τις επιστροφές που κανονικά θα πρεπε να σου είναι αδιάφορες. Να μην τις εύχεσαι καν και φυσικά να μην ενδώσεις ούτε σε μηνύματα ούτε σε κλήσεις.

9. Η ουσία θα είναι πάντα οι πράξεις
Με άλλα λόγια: Η αξία ενός ανθρώπου φαίνεται ακόμα από τον τρόπο με τον οποίο έρχεται ή φεύγει από τη ζωή σου.

10. Κόψε κάθε επαφή
Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το delete από παντού. Ακραίο ίσως, αλλά ταιριάζει γάντι με τη δική του συμπεριφορά. Ούτε το κινητό του στις επαφές σου, ούτε φίλοι στα social media. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατασκοπεύεις πού ήταν το τελευταίο μισάωρο, ούτε να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν του έστελνες ένα μήνυμα.

11. Βάλε σκοπό να πετύχεις κι όχι να τον πετύχεις
Όταν φας τα μούτρα σου και περάσει καιρός, μια σκέψη αναβοσβήνει σαν φωτεινή ένδειξη πάνω από το κεφάλι σου: εκδίκηση. Όχι, και ξανά όχι. Μην αναλωθείς σε σκέψεις πώς να πάρεις το αίμα σου πίσω. Αλλά, αν διψάς οπωσδήποτε για εκδίκηση, βάλε στόχο την επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις να λάμπεις από πραγματική ευτυχία.

ΠΗΓΗ

epirusblog.gr
5 of 5
11 πράγματα που μου δίδαξε το ghosting
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2552982711937851919
item