Αρκαλοχώρι: Ο 10χρονος Χρήστος ζητά από τον Άη Βασίλη τη λίρα που του στέρησε ο σεισμός

Συγκίνηση προκαλεί το γράμμα ενός 10χρονου από την Κρήτη ο οποίος απευθυνόμενος στον Άγιο Βασίλη τού ζητά να του φέρει μία κριτική λίρα για να μπορεί να παίζει μουσική στους φίλους του.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, ο μικρός Χρήστος Ξανθός, ζει με την οικογένειά του στους οικίσκους οι οποίοι στήθηκαν μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. 

Μαζί με το σπίτι του, αυτό που έχασε ο μικρός Χρήστος ήταν και η αγαπημένη του λίρα.

Έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στον Άγιο Βασίλη και με ένα γράμμα να του ζητήσει να του φέρει ό,τι του στέρησε ο Εγκέλαδος.

«Αγαπητέ Άη Βασίλη, το όνομά μου είναι Χρήστος και είμαι 10,5 χρονών. Αν μπορείς να μου φέρεις μία λίρα επαγγελματική κριτικιά για να παίζε με τους φίλους μου. 

Αν μπορείς να μου τη εφέρεις στους οικίσκους των Σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου δίπλα στο Εκθεσιακό. Με αγάπη Χρήστος Ξανθός», γράφει στο γράμμα του ο 10χρονος.

Τι λέει η μητέρα του Βάσω Μουρτζάκη:

Ο μικρός, μαθητής της Ε΄τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, αγαπάει τη λύρα, ζήτησε να μάθει από την πρώτη κιόλας τάξη του Δημοτικού. Δάσκαλός του είναι ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος και η μουσική είναι κάτι που λατρεύει.

Ο μικρός Χρήστος

10xronos-468
10xronos-kriti-5
epirusblog.gr
5 of 5
Αρκαλοχώρι: Ο 10χρονος Χρήστος ζητά από τον Άη Βασίλη τη λίρα που του στέρησε ο σεισμός
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3750990820072175079
item