1η Τριμερής Συνάντηση: Οι υπουργοί Άμυνας αποφάσισαν την υπογραφή συνεργασίας για στρατιωτικές ασκήσεις

Οι υπουργοί Αμύνης Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, συναντήθηκαν στη Λευκωσία την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Η εν λόγω συνάντηση ήταν η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Αμυνας των τριών χωρών, αποτελώντας την αρχή της αμυντικής συνεργασίας, αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για την 1η Τριμερή Συνάντηση μεταξύ των υπουργών 'Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Οι υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας-Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας-Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

Οι υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

Οι υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη Τριμερή Συνάντηση υπουργών Αμυνας στην Ιορδανία το 2022.

epirusblog.gr
5 of 5
1η Τριμερής Συνάντηση: Οι υπουργοί Άμυνας αποφάσισαν την υπογραφή συνεργασίας για στρατιωτικές ασκήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 210995962047618248

Τα καλύτερα

item