Τραγωδία σε φεστιβάλ στο Τέξας: Συντετριμμένος ο Tράβις Σκοτ – «Σταματήστε το σόου» φώναζε το πλήθος

«Είμαι συντετριμμένος» έγραψε στο πρώτο του δημόσιο μήνυμα μετά την τραγωδία ο Τράβις Σκοτ, εκφράζοντας συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνοντας οτι συνεργάζεται στενά με τις αρχές που διερευνούν τι ακριβώς έγινε στο μοιραίο φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας.

Ο διάσημος ράπερ έγραψε στο Instagram ότι δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε και «δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» Ένα από τα βίντεο που ανέβασαν ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τους θεατές της συναυλίας να ουρλιάζουν επανειλημμένα «σταμάτα το σόου» καθώς άνθρωποι παρασύρονται και συνθλίβονται από άλλους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εργάζεται για τον εντοπισμό των θυμάτων και περιμένει την έρευνα του ιατροδικαστή για να εξακριβώσει τα αίτια του θανάτου τους «Οι θαυμαστές μου σημαίνουν τα πάντα για μένα και θέλω πάντα να τους αφήνω με μια θετική εμπειρία», έγραψε ο 29 χρονος σόουμαν σε story του στο Instagram το βράδυ του Σαββάτου.

To σόου του Τράβις ΣκοτΑ.Ρ

«Όποτε μπορώ να καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι, ξέρετε, σταματάω το σόου και ξέρετε, βοηθάω ώστε να λάβει ο κόσμος τη βοήθεια που χρειάζεται. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Ένα μαζικό πλήθος στο μουσικό φεστιβάλ με έδρα το Χιούστον, όρμηξε κάποια στιγμή προς τη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του Σκοτ, παρασύροντας άλλους θαμώνες και συνθλίβοντάς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν ή να κουνήσουν τα χέρια τους.

Ο Σκοτ είπε ότι συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές που διερευνούν το τι ακριβώς έγινε στο μοιραίο φεστιβάλ και ενθαρρύνει όποιον έχει πληροφορίες για το θανατηφόρο περιστατικό να μιλήσει.

Υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι θα συνεχίσει να τους ενημερώνει για την έρευνα και τους είπε: «Συνεχίστε να προσεύχεστε».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ένας άνδρας έκανε ένεση με οπιοειδή σε τουλάχιστον ένα άτομο κατά τη διάρκεια του χάους.

«Μία από τις αφηγήσεις ήταν ότι κάποιο άτομο έκανε ενέσεις ναρκωτικών σε άλλους ανθρώπους. Έχουμε μια αναφορά για έναν αξιωματικό ασφαλείας, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που ήταν έξω και τον περιέθαλψε χθες το βράδυ», είπε.

Το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει θαυμαστές να παρακαλούν τον Τράβις Σκοτ να σταματήσει. Το πλήθος φώναζε «σταμάτα το σόου» καθώς οι θεατές της συναυλίας συνθλίβονταν από άλλους παρευρισκόμενους.

Σταμάτησε τη συναυλία για να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι ήταν καλά», λέει μια πηγή στο PageSix της New York Post. «Υπάρχει βίντεο που δείχνει να συνεχίζει όταν ένα άτομο παρασύρθηκε, αλλά δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Όταν το έκανε σταμάτησε τη συναυλία.

«Είναι πραγματικά αναστατωμένος - δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, ήταν στη σκηνή και έπαιζε», πρόσθεσε η πηγή. «Είναι εκτός εαυτού, δεν τον έχω ακούσει ποτέ έτσι. Σχεδόν έκλαιγε»




Η σύντροφός του Kylie Jenner είναι «δίπλα του αυτή τη στιγμή και τον στηρίζει». 

Η έγκυος «μεγιστάνας του μακιγιάζ» ήταν παρούσα με την τρίχρονη κόρη τους, Stormi, η οποία εθεάθη να παρακολουθεί τον πατέρα της, να παίζει από μακριά λίγο πριν το πλήθος αρχίσει να «συμπιέζεται» προς το μπροστινό μέρος της σκηνής.

Περίπου 50.000 άτομα παρακολούθησαν το sold-out φεστιβάλ Astroworld στο NRG Park την Παρασκευή. Μάρτυρες είπαν ότι το χάος ξέσπασε αφού ο Σκοτ ανέβηκε στη σκηνή.

Αν και ολοκλήρωσε την 75λεπτη ερμηνεία του, κάποια στιγμή ο Σκοτ φαίνεται να καλεί σε βοήθεια. Σε άλλο βίντεο φαίνεται να στέκεται σε μια πλατφόρμα με το μικρόφωνό του, ενώ από κάτω του εκτυλισσόταν χάος.

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο ότι οι νεκροί ήταν ηλικίας από 14 έως 27 ετών. Οι διοργανωτές του Astroworld ακύρωσαν το υπόλοιπο φεστιβάλ, που είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί το Σάββατο.

«Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια του Astroworld Festival απόψε - ειδικά αυτούς που χάσαμε και τους αγαπημένους τους», ανέφεραν στη σελίδα της εκδήλωσης στο Instagram. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των τοπικών αξιωματούχων».



epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία σε φεστιβάλ στο Τέξας: Συντετριμμένος ο Tράβις Σκοτ – «Σταματήστε το σόου» φώναζε το πλήθος
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4157578573404758241
item