Έβγαζαν μάτια τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά ΟSΑ-AK στις Βολές στο «NAMFI ΠΒΚ « Έβγαζαν μάτια τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά ΟSΑ-AK στις Βολές στο «NAMFI ΠΒΚ « | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έβγαζαν μάτια τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά ΟSΑ-AK στις Βολές στο «NAMFI ΠΒΚ «

Από τη Δευτέρα 01 έως την Tετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) τακτική αξιολόγηση με βολή και εκπαιδευτικές βολές Α/Α οπλικών συστημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑSRAD HELLAS – Κ/Β «ΟSA-AK»).

Έβγαζαν μάτια τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά συστήματα την  ημέρα βολής των Ρωσικών ΟSΑ-AK στο ΠΒΚ που ανεβαίνοντας απο το χώρο διασποράς τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά συστήματα με δαιμονισμένη ταχύτητα και με ελάχιστο χρόνο τάξεως λιγότερο απο πέντε (5) λεπτά , έβαλαν τα γυαλιά στους παρατηρητές του ΝΑΤΟ …

Aφού σε τέσσερις εξόδους στα μικρά »τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη -στόχους » τους μικρότερου επιτρεπτού μεγέθους τα (΄locκ -αραν) και πέτυχαν τους στόχους με τρομακτική ευστοχία »4 στα 4 »! 

Το Α/Α σύστημα OSA-ΑΚ αποκτήθηκε το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 από τη Γερμανία μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE. 

Είναι ρωσικής κατασκευής και έχει μέγιστο βεληνεκές 12km.Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες

Εμβέλεια     12 χλμ
Ύψος εμπλοκής     100μ – 5 χλμ.
Ταχύτητα βλήματος     2,4 Mach
Πολεμική κεφαλή     18 kgr
Εμβέλεια ραντάρ ερεύνης     45 χλμ.
Στόχοι εμπλοκής     1
Βλήματα για βολή     6
Χρόνος αναπληρώσεως     5 δευτ.
Ρυθμός βολής     6 πύραυλοι/λ

Επιχειρησιακή Χρησιμοποίηση
Χρησιμοποιείται για την προστασία ευρείας περιοχής από εχθρικά Α/Φ και Ε/Π που πετούν σε πολύ χαμηλά και χαμηλά ύψη σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD-Hellas

Το σύστημα ASRAD Hellas (Atlas Shοrt Range Air-Defence System) είναι μία τροποποιημένη έκδοση του ASRAD ειδικά σχεδιασμένη για τον ελληνικό στρατό, η οποία βασίζεται στην εξαγώγιμη έκδοση του συστήματος LeFIaSys.

Με την σειρά του, το LeFIaSys αναπτύχθηκε για τον Γερμανικό Στρατό από την SΤΝ Atlas Εlektrοnik GmbH (σήμερα Rheinmetall DeΤec) και παρέχει προστασία σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις, όπως Κέντρα Διοίκησης, Ελέγχου και αεροδρόμια ή σε στρατεύματα τα οποία βρίσκονται εν κινήσει.

Τον Ιανουάριο του 2001, ενεργοποιήθηκε η σύμβαση ύψους 134.000.000 ευρώ (που είχε υπογραφτεί στις 3 Αυγούστου 2000) για την προμήθεια 54 εποχούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς ΑSRΑD-Ηellas.

Το σύστημα ανήκει στην κατηγορία των V-SΗΟRΑD (Very Shοrt Range: ιδιαίτερα μικρού βεληνεκούς) και έχει βεληνεκές 5 χλμ. Το κάθε σύστημα διαθέτει τετραπλό εκτοξευτή και φέρεται επί οχήματος Μ998 Ηummer (αρχικά είχε επιλεγεί το Μercedes Benz ΜΒ-290GD του

Τέλος, το ASRAD χρησιμοποιεί τον Α/Α πύραυλο Stinger, με εμβέλεια έως 5,5km

epirusblog.gr
5 of 5
Έβγαζαν μάτια τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά ΟSΑ-AK στις Βολές στο «NAMFI ΠΒΚ «
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4456657991924579806
Σχόλια
item