Patrizia Reggiani: H αληθινή ιστορία της «Μαύρης Χήρας» που δολοφόνησε τον κληρονόμο του οίκου Gucci

H απίστευτη ιστορία της οικογένειας Gucci, πίσω από τον περίφημο οίκο μόδας μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Lady Gaga στο ρόλο της Patricia Gucci που έγινε γνωστή ως «Η Μαύρη Χήρα» και τον Adam Driver να υποδύεται τον σύζυγό της, Maurizio Gucci κληρονόμο του θρυλικού οίκου Μόδας που δολοφονήθηκε έπειτα από εντολή της συζύγου του.

Η γνωριμία του ζευγαριού

Η Patricia Reggiani και ο Maurizio Gucci γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι στην Ιταλία, όπου ο Maurizio λέγεται ότι ρώτησε έναν φίλο: «Ποια είναι αυτή η όμορφη γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα που μοιάζει με την Elisabeth Taylor;».

Ο Maurizio ήταν εγγονός του Guccio Gucci – ιδρυτή του επώνυμου οίκου μόδας – ενώ η Patricia προερχόταν από μια πιο ταπεινή οικογένεια.

Μάλιστα λέγεται πως για να βγει ραντεβού μαζί του, του ζήτησε να της αγοράσει μία Ferrari.

Τα μέλη της οικογένειας Gucci, που πίστευαν πως η Patricia ήθελε να παντρευτεί τον Maurizio για τα χρήματά του, έφτασαν στο σημείο να του κόψουν τη χρηματοδότηση και να ζητήσουν από τον καρδινάλιο του Μιλάνου να σταματήσει τον προγραμματισμένο γάμο τους. Αλλά μάταια.

Ο Maurizio και η Patricia παντρεύτηκαν το 1972 όταν ήταν και οι δύο περίπου 24 ετών και στη συνέχεια απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεσάντρα και την Αλέγκρα.

Κατά τη διάρκεια του κοινού τους βίου, η Patrizia Reggiani είναι γνωστή σοσιαλίστρια και αγαπά τα ήπια πράγματα στη ζωή, ο Maurizio Gucci από την άλλη φημίζεται για τις απερίσκεπτες δαπάνες του, που τον οδηγούν τελικά στην πώληση μετοχών (το 1993) της εταιρείας μόδας στην Investcorp, μια εμπορική τράπεζα με έδρα το Μπραχρέιν. 

Το τέλος της σχέσης τους έρχεται το 1985, όταν εκείνος φεύγει σε επαγγελματικό ταξίδι και δεν επιστρέφει ποτέ. Στην πραγματικότητα, εγκαταλείπει την Reggiani για μια νεότερη γυναίκα, την Paola Franchi. Εκείνος υποβάλλει αίτηση διαζυγίου και ξεκινά μια έντονη διαμάχη μεταξύ τους που τελειώνει το 1991 με το διαζύγιό τους.

Maurizio Gucci  - Paola Franchi

Η δολοφονία

Στις 27 Μαρτίου 1995 ένας επαγγελματίας δολοφόνος ακολούθησε το Maurizio Gucci καθώς πήγαινε στο γραφείο του στο Μιλάνο. Τον πυροβόλησε 4 φορές. 

Ξεψύχησε στην είσοδο του κτιρίου, στα χέρια του θυρωρού, Guiseppe Onorato, o οποίος τραυματίστηκε κι ο ίδιος από τους πυροβολισμούς.

Επί δύο χρόνια οι ερευνητές πάλευαν να βρουν όχι μόνο τον δολοφόνο, αλλά και αυτόν που τον είχε προσλάβει για να διαπράξει τη δολοφονία.

Με τις κόρες τους στην κηδεία του Mauricio Gucci

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το άτομο που είχε ζητήσει από έναν δολοφόνο να βάλει τέλος στη ζωή του Maurizio Gucci ήταν η μητέρα των δύο παιδιών του, η Patrizia Reggiani.

Την ημέρα που ο σύζυγός της δολοφονήθηκε, είχε γράψει τη λέξη «Paradeisos», στο Cartier ημερολόγιό της.

Στο ντοκιμαντέρ «Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani» που μεταδόθηκε φέτος, παραδέχτηκε: «Ήμουν εξοργισμένη με τον Maurizio (μετά το διαζύγιο). Γυρνούσα στους δρόμους ρωτώντας τους πάντες, ακόμη και τον παντοπώλη: ‘Υπάρχει κάποιος που να έχει το θάρρος να δολοφονήσει τον άντρα μου;’».

Στο τέλος δεν ήταν ο παντοπώλης, αλλά ο πιτσαδόρος που την βοήθησε να πραγματοποιήσει το σχέδιο. Όταν η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 1998 άρχισαν να εμφανίζονται αντικρουόμενες ιστορίες. 

Η πολύκροτη δίκη

Ο άνθρωπος που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα για την εμμονή αυτή ήταν η Pina Auriemma, μια πνευματίστρια και έμπιστη φίλη της Reggiani. Στη δίκη που κράτησε αρκετούς μήνες, η Auriemma ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε πληρωμένο δολοφόνο εκ μέρους της Reggiani κάτι που δέχτηκε να κάνει «σε στιγμή αδυναμίας».

Η πρώην κυρία Gucci από την άλλη, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα πως η φίλη της είχε μιλήσει με το δολοφόνο κι ότι η ίδια εκβιάστηκε να πληρώσει στον άντρα που πυροβόλησε τον πρώην σύζυγό της 365 χιλιάδες δολάρια.

Pina Auriemma

Αυτό που δεν αμφισβητήθηκε από καμία από τις δύο είναι ότι η Auriemma ήρθε σε επαφή με τον ξενοδοχοϋπάλληλο Ivano Savioni ζητώντας του να τη βοηθήσει να προσλάβει έναν δολοφόνο για να σκοτώσει τον Maurizio Gucci. 

Ο Savioni ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης δύο χρόνια μετά τη δολοφονία.

Στη Patrizia Reggiani επιβλήθηκε ποινή 29 ετών, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να οργανώσει ένα τέτοιο έγκλημα, λόγω μιας επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί το 1992 για έναν όγκο στον εγκέφαλο. 

Παραδόξως, όμως, ομολόγησε: «Δεν πίστευα ότι θα με έπιαναν».

Όταν η Patrizia κρίθηκε τελικά ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της, φημολογείται ότι τα καταστήματα Gucci σε όλη την Ιταλία είχαν κρεμάσει συμβολικά σετ ασημένιες χειροπέδες στις βιτρίνες τους

Το 2011, η Patrizia απέρριψε την ευκαιρία να μεταφερθεί σε μια ανοιχτή φυλακή όπου οι κρατούμενοι εργάζονται, λέγοντας: «Δεν έχω εργαστεί ποτέ στη ζωή μου και σίγουρα δεν πρόκειται να ξεκινήσω τώρα».

Η αποφυλάκισή της το 2014

Ενώ η ποινή της μειώθηκε σε 26 χρόνια κατόπιν έφεσης, κατέληξε τελικά να εκτίσει τα 16 μέχρι την αποφυλάκισή της τον Οκτώβριο του 2014.

Μετά την αποφυλάκισή της, συνέχισε να προσελκύει την προσοχή κάνοντας βόλτες στο Μιλάνο με έναν παπαγάλο στον ώμο της. 

Τώρα 72 ετών, μοιράζεται το σπίτι της με τον παπαγάλο και τον σκύλο της και ενώ έχουν περάσει πολλοί μνηστήρες, συνεχίζει να ισχυρίζεται πως ο άντρας τον οποίο σκότωσε, ήταν η «μόνη αληθινή αγάπη» της. 

Οι κόρες της, η 44χρονη Alessandra και η 40χρονη Allegra, που πιστεύεται ότι ζουν στην Ελβετία, δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

Alessandra και Allegra Gucci


epirusblog.gr
5 of 5
Patrizia Reggiani: H αληθινή ιστορία της «Μαύρης Χήρας» που δολοφόνησε τον κληρονόμο του οίκου Gucci
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7640940159037938853
item