Ολλανδία: Βίαιες ταραχές στο Ρότερνταμ σε διαδηλώσεις κατά του lockdown - Τραυματίες και συλλήψεις

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στους δρόμους του Ρότερνταμ, καθώς η διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού έγινε βίαιη.


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και 20 συνελήφθησαν.


Η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τουλάχιστον δύο ανθρώπους μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Ρότερνταμ για τα νέα μέτρα κατά της Covid-19. 


Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον τους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα της αστυνομίας.



Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να δείξουν την οργή τους για τα κυβερνητικά σχέδια εισαγωγής πάσου εμβολιασμού και την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown τριών εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα καθώς αυξήθηκαν ραγδαία τα κρούσματα. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά και τουλάχιστον 20 συνελήφθησαν σε μια νύχτα που ο δήμαρχος του Ρότερνταμ καταδίκασε ως «όργιο βίας».

Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά και στη συνέχεια κανονικά πυρά «επειδή η κατάσταση ήταν απειλητική για τη ζωή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πόλη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε ως αποτέλεσμα της βίας. Οι ταραχοποιοί άναψαν φωτιές στην κύρια εμπορική περιοχή του Ρότερνταμ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας και ταραχοποιούς να εκτοξεύουν πέτρες στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να τους διαλύσει.

Η Ολλανδία επέβαλε νέους περιορισμούς το περασμένο Σάββατο, καθώς κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα τα εστιατόρια και τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Rotterdam, Netherlands riots over Lockdown rules

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και στη Χάγη μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Το «πάσου κορονοϊού» για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο θα ειναι απαραίτητο για να μπαίνουν οι πολίτες σε εσωτερικούς χώρους, όπως εστιατόρια και μπαρ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η κυβέρνηση απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα στις 31 Δεκεμβρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η απαγόρευση θα αποτρέψει την «επιπλέον πίεση στην υγειονομική περίθαλψη» απο τυχόν τραυματίες, είπε η κυβέρνηση.


epirusblog.gr
5 of 5
Ολλανδία: Βίαιες ταραχές στο Ρότερνταμ σε διαδηλώσεις κατά του lockdown - Τραυματίες και συλλήψεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7756913293904181101
item