Κίνημα Αλλαγής: Συμβιβάστηκαν στην Kοινοβουλευτική ομάδα, ετοιμάζονται για ντιμπέιτ και περιμένουν τα γκάλοπ Κίνημα Αλλαγής: Συμβιβάστηκαν στην Kοινοβουλευτική ομάδα, ετοιμάζονται για ντιμπέιτ και περιμένουν τα γκάλοπ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κίνημα Αλλαγής: Συμβιβάστηκαν στην Kοινοβουλευτική ομάδα, ετοιμάζονται για ντιμπέιτ και περιμένουν τα γκάλοπ

Η πρώιμη αναμέτρηση στην κοινοβουλευτική ομάδα για την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την εκλογή της νέας ηγεσίας, αποσοβήθηκε τελικά και από σήμερα οι έξι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, μπαίνουν κανονικά στην αφετηρία για μία κούρσα 35 ημερών ή και 42 εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος – όλα δείχνουν ότι η δεύτερη Κυριακή είναι αναπόφευκτη.

Η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν έκρυβε τελικά δράματα και αχρείαστες συγκρούσεις, καθώς καμία πλευρά δεν είχε, είτε μόνη της, είτε με συμμαχίες κάποιο καθαρό προβάδισμα και έτσι, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι ελάχιστη σημασία έχουν στις μάχες της αρχηγίας οι συσχετισμοί στους βουλευτές, οι λογαριασμοί θα λυθούν κατευθείαν στο εκλογικό σώμα, που οδηγηθεί στις κάλπες στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου.

Μετά από διαβουλεύσεις, έντονο παρασκήνιο και τεστ γερών νεύρων, η κοινοβουλευτική ομάδα κατέληξε χθες, σε μία συνεδρίαση μόλις 20’ ότι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης, μαζί με τον δεύτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη θα έχουν την ευθύνη της πολιτικής εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ σε αυτό το μεσοδιάστημα, ενώ ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, με βάση ό,τι προβλέπεται για τη θέση αυτή.

Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί ξεδιπλώνουν σιγά σιγά την ατζέντα τους, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται για τα ντιμπέιτ που πρέπει να οργανωθούν, ώστε να γίνει μία ουσιαστική και σε βάθος πολιτική αντιπαράθεση, με την παρουσία των θέσεων και των στόχων του καθενός.

Ήδη από χθες, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος πρότειναν τη διεξαγωγή τριών ο ένας και τεσσάρων ντιμπέιτ ο δεύτερος. Ο ευρωβουλευτής ζήτησε τα δύο να γίνουν στην προεκλογική περίοδο μέχρι την πρώτη Κυριακή και το τρίτο να προβλεφτεί για τον επαναληπτικό γύρο, ενώ ο κ. Γερουλάνος είπε να γίνουν τα ντιμπέιτ στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις, ώστε να αναδειχθεί και η σημασία της περιφέρειας.

Απ’ όσο φαίνεται, ντιμπέιτ θα γίνουν και ενδεχομένως αρκετά. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου είναι δεκτική στην ιδέα, αλλά προτείνει να γίνει οργανωμένα η όλη διαδικασία με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ – της αρμόδιας επιτροπής που έχει την ευθύνη για όλα. «Δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά το θέμα δεν προσφέρεται για εντυπωσιοθηρία» σημείωνε με νόημα συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη δική του πλευρά απαντά στη σχετική ερώτηση «όσα θέλουν, όπου με καλούν θα πηγαίνω» και διευκρινίζει ότι προτείνει να συμφωνηθούν δύο ντιμπέιτ υποχρεωτικά για το δεύτερο γύρο, ανάμεσα δηλαδή στους τελικούς μονομάχους.

Ο Χάρης Καστανίδης είναι επίσης ξεκάθαρος και έτοιμος για την πρόκληση, διαμηνύοντας πως θα ανταποκριθεί «σε ό,τι θέλουν, όσες συζητήσεις οργανωθούν».

Τα ντιμπέιτ πάντως, είτε οργανωμένα με τη γνωστή διαδικασία, είτε με έμμεσο τρόπο, μέσω παράλληλων συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης, αναμένονται με ενδιαφέρον όσο ανοίγουν τα κρίσιμα θέματα. Ο κ. Παπανδρέου ήδη έδωσε ένα περίγραμμα των θέσεών του, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας την ιδέα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» και υποσχόμενος ότι θα κάνει την παράταξη και πάλι μεγάλη. Αυτό ήταν ένα πρώτο δείγμα για το πώς θα κινηθεί, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει το δικό του στίγμα δηλώνοντας ότι ουδείς μιλά για συντηρητική κυβέρνηση, και ζητώντας «να μην χαρίσουμε την πατρίδα στη δεξιά και το κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ». Το μεσημέρι της Τετάρτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει την ιδέα μίας συλλογικής ηγεσίας, στην οποία εκτός από τον ίδιο ως πρόεδρο κρίσιμο ρόλο θα παίζουν και δύο αντιπρόεδροι που θα ορίσει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει στην κορυφή της ατζέντας του το θέμα της πανδημίας, προτείνοντας επέκταση της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, ενώ την ανάγκη για πιο αποτελεσματικές πολιτικές θέτουν κι άλλοι υποψήφιοι.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακόμα και εντός της εβδομάδας θα δημοσιευτούν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τη μάχη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, έχει ενδιαφέρον η παρέμβαση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έγραψε στο twitter «σχετικά με την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, διακρίνω μια αγωνία με τις "δημοσκοπήσεις" χειραγώγησης, που άρχισαν να κυκλοφορούν στον αέρα».

Ο κ. Καστανίδης άσκησε στο μεταξύ και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το πώς χειρίστηκαν την επίσκεψη Μέρκελ: «Όταν η Μέρκελ, τελευταία στη σειρά των δανειστών, ομολογεί τα λάθη τους στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ("ζήτησα υπερβολικά πολλά από τους Έλληνες"), ο παριστάμενος πρωθυπουργός και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί οφείλουν να της απαντήσουν δεόντως. Όχι να σιωπούν» έγραψε.

Ο Παύλος Χρηστίδης επικεντρώθηκε στο τεράστιο πρόβλημα με τους διανομείς, με αφορμή την τραγική απώλεια ενός 47χρονου εργαζόμενου: «Άλλος ένας διανομέας νεκρός στην άσφαλτο και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι αν αυτό το επάγγελμα (μαζί με τους νοσοκόμους) δεν είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά, τότε ποιο πρέπει να είναι;

Άνθρωποι που για λίγα ευρώ τρέχουν για να παραδώσουν όσες περισσότερες παραγγελίες μπορούν, κουρασμένοι, με βροχή ή χιόνια, με δικά τους μηχανάκια εκτίθενται διαρκώς σε κίνδυνο τροχαίου. Είναι ώρα να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους» επισήμανε σε δήλωσή του.

epirusblog.gr
5 of 5
Κίνημα Αλλαγής: Συμβιβάστηκαν στην Kοινοβουλευτική ομάδα, ετοιμάζονται για ντιμπέιτ και περιμένουν τα γκάλοπ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7666947662127416619
Σχόλια

Τα καλύτερα

item