Η ιστορία πίσω απο το εμβληματικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy Η ιστορία πίσω απο το εμβληματικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η ιστορία πίσω απο το εμβληματικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy

Η πρώην κυρία της Αμερικής Jacqueline Kennedy Onassis ήταν μία infuencer της εποχής της, τη δεκαετία του 1960. Από τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου της, στα μαντήλια και τα φορέματά της, παραμένει ένα ισχυρό είδωλο του στυλ ακόμα και δεκαετίες αργότερα.

Ένα από τα αξεσουάρ που είχε φορέσει η Jackie O και είχαν ιστορικό αντίκτυπο ήταν το pillbox hat του Roy Halston Frowick.

Σε περίπτωση λοιπόν, που δεν γνωρίζετε το εμβληματικό αξεσουάρ -ή τους δημιουργούς πίσω από αυτό, η νέα σειρά του Νetflix, Halston σε παραγωγή του Ryan Murphy εξερευνά τη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή μόδας, Roy Halston Frowick, ο οποίος έγινε γνωστός μετά τον σχεδιασμό του εν λόγω καπέλου.

Η πρώτη φορά που η Jackie επέλεξε αυτό το στυλ καπέλου ήταν στην ορκωμοσία του Τζον Φ. Κένεντι το 1961, και, όπως αποδεικνύεται, η εμφάνιση ήταν κάπως τυχαία. 

Σύμφωνα με τον  Halston, η Jackie πραγματικά χάραξε το αρχικό του σχέδιο. «Αστείο για αυτό το καπέλο» είπε ο Halston κατά τη διάρκεια συνέντευξης του 1966, στη Vogue. «Ήταν πολύ μικρό γι 'αυτήν... αλλά η κυρία Κένεντι το φόρεσε ούτως ή άλλως. 

Όταν μια ριπή ανέμου απείλησε να το ρίξει από το κεφάλι της, την έδιωξε, κρατώντας από το βαθούλωμα στο καπέλο. Οι κατασκευαστές καπέλων της έβδομης λεωφόρου αναπαρήγαγαν το σχέδιο κατά τις χιλιάδες με τέτοια ακρίβεια που καθένα είχε ένα ίδιο βαθούλωμα».

Η καριέρα του Halston απογειώθηκε μετά την ορκωμοσία για προφανείς λόγους. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960, σχεδίαζε ρούχα και έντυσε την ελίτ του Χόλιγουντ, αλλά δεν φαίνονταν όλοι ευχαριστημένοι με την επιτυχία του.

Ο σχεδιαστής μόδας Oleg Cassini - ο προσωπικός couturier της Jackie που δημιούργησε συνολικά 300 σύνολα για την πρώην FLOTUS με την πάροδο των ετών - αργότερα επέμεινε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου καπέλου της Jackie ήταν δική του ιδέα. 

Σύμφωνα με τον Oleg, το σχέδιο του pillbox hat ήταν ανάμεσα στα σχέδια που παρείχε στη Jackie πριν από την τελετή της ορκωμοσίας.

Αφού οι The New York Times δήλωσαν ότι ο Halston ήταν, στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος πίσω από το pillbox hat του 1973, ο Όλεγκ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «ένα απόλυτο ψέμα». 

Σύμφωνα με το βιβλίο του Steven Gaines το 1991, Simply Halston: The Untold Story, ο Oleg ισχυρίστηκε ότι ενώ ο Halston μπορεί να ήταν αυτός που πρότεινε στη Jackie να το φορέσει στα εγκαίνια, εκείνος δημιούργησε το αρχικό σχέδιο. «Ένα pillbox hat δεν μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά η αλήθεια είναι», έγραφε ο Oleg.

Halston

epirusblog.gr
5 of 5
Η ιστορία πίσω απο το εμβληματικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6616254530921750926
Σχόλια

Τα καλύτερα

item