Μέτρα στα σύνορα: Αυξημένη επιτήρηση μετά τις απειλές Ερντογάν Μέτρα στα σύνορα: Αυξημένη επιτήρηση μετά τις απειλές Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέτρα στα σύνορα: Αυξημένη επιτήρηση μετά τις απειλές Ερντογάν

Μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι «αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» με τις οποίες η Άγκυρα κραδαίνει την απειλή να στείλει εκατοντάδες μετανάστες προς τον Έβρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει άμεσα μέτρα για την προληπτική θωράκιση των συνόρων.

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο ελληνικό Πεντάγωνο υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και με την συμμετοχή των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων αποφάσισαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αυξημένη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δόθηκαν επίσης ειδικές οδηγίες για την άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Οι αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων έγιναν σε συντονισμό με τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η λήψη των μέτρων επιτήρησης αποφασίστηκαν στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Πεντάγωνο. Αργότερα, ωστόσο, διευκρινίσθηκε ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που γίνονται επί  θεμάτων επικαιρότητας. 

epirusblog.gr
5 of 5
Μέτρα στα σύνορα: Αυξημένη επιτήρηση μετά τις απειλές Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8416699352296634993
Σχόλια

Τα καλύτερα

item