Τ. Γιατσί: “Οι Έλληνες θα βομβαρδίσουν τις γέφυρες του Βοσπόρου”-Τρέμουν οι Τούρκοι το σενάριο αποκλεισμού της Α.Θράκης

Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες για τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης τα ελληνικά Rafale και μελλοντικά τα F-35.

Για έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας μίλησε ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί, μιλώντας για τα σχέδια δράσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με τα Rafale, αναφέροντας συγκεκριμένα τις Τρεις γέφυρες του Βοσπόρου, η καταστροφή των οποίων θα έβαζε σε πλήρη απομόνωση της Κωνσταντινούπολη και την Α.Θράκη με πρόβλημα εφοδιασμού και μετακίνησης δυνάμεων προς τον Έβρο, κάτι που φυσικά γνωρίζουν και απεύχονται οι Τούρκοι.     

Εκτός τους βασικούς στόχους μιας πιθανής πολεμικής συρράξεως των δύο χωρών, που θα είναι πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και αεροδρόμια, θα έχουμε και μαζικά αεροπορικά και πυραυλικά χτυπήματα σε στρατηγικές υποδομές όπως,Διυλιστήρια, λιμάνια, γέφυρες κλπ.

Σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία στο στόχαστρο πιθανόν να βρεθούν το φράγμα ΑΤΑΤΟΥΡΚ στον ποταμό Ευφράτη.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το φράγμα αυτό δημιουργεί μια τεχνητή λίμνη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο με έκταση 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κατακρατώντας ύδατα που προορίζονται για Συρία και Ιράν.

Το Δεύτερο αφορά τις Τρεις Γέφυρες του Βοσπόρου ( Τουρκικά Στενά την ονομάζουν οι Τούρκοι επίτηδες) στην πόλη της Κωνσταντινούπολης που αριθμεί 15 εκατομμύρια κατοίκους.

Μοίρα γαλλικών μαχητικών Rafale μαζί με F-16 VIPER σε ειδική αποστολή, θα μπορούσε να καταστρέψει τις γέφυρες αυτές, ενώ θα βομβάρδιζε και καίρια σημεία της πόλης, προκαλώντας εκατόμβες θυμάτων, σε ένα  υποθετικό σενάριο, το οποίο επικαλείται ουσιαστικά ο Τούρκος Ναύαρχος.

Ο ίδιος τονίζει : Καταρχήν το κομμάτι μετά τη Α. Θράκη δεν είναι νομικά νησί. Τα τεχνητά κανάλια θεωρούνται ως γη. Η κυρίαρχη εξουσία του κράτους σχετικά με το τεχνητό κανάλι είναι πλήρης.

Η άμυνα της Α. Θράκης εξαρτιέται  από τις Τρεις γέφυρες του Βοσπόρου.

Έχουμε ασφάλεια για αυτές τις τρεις γέφυρες εδώ; Πώς υπερασπιζόμαστε το Τσανάκκαλε ( Δαρδανέλια);

Υπάρχει τέτοια σκέψη; Αλίμονο αν είναι έτσι τα σχέδια ενίσχυσης μας. Εάν έρθουν ( οι Έλληνες ) και βομβαρδίσουν όλες τις γέφυρες μας, σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να  ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στην Α.Θράκη.

Αν δεν συνδεθούμε με γέφυρα, καήκαμε. Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Έχουμε δύο τύπους άμυνας.

Ο πρώτος είναι η επιτόπια άμυνα, και η 1η Στρατιά είναι εκεί ( Α.Θράκη) για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Δεύτερον, εάν χρειαστούμε ενισχύσεις, θα χρησιμοποιήσουμε την  θάλασσα”, τονίζει ο ίδιος.

Ουσιαστικά ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α. μας δηλώνει ότι αν σε οποιοδήποτε σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου η ελληνική πολεμική αεροπορία βομβαρδίσει τις Τρεις γέφυρες του Βοσπόρου, ο εφοδιασμός των τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη θα γίνει δια θαλάσσης από την πλευρά του Εύξεινου Πόντου, διότι από την πλευρά του Αιγαίου θα είχαμε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Όπως και να έχει και σε αυτήν την περίπτωση, τα τουρκικά πλοία, εμπορικά και πολεμικά, που εμπλέκονταν σε μια τέτοια ναυτική επιχείρηση, θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν στόχος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και ελληνικών πυραυλικών συστημάτων από τον Έβρο, που θα έκαναν “σκοποβολή” πάνω τους.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι και να λένε, ότι  σε οποιαδήποτε σενάριο πολεμικής ρήξης με την Ελλάδα, η Κωνσταντινούπολη θα είναι η πιο εκτεθειμένη πόλη τους, στην οποία κατοικούν πολλά εκατομμύρια κάτοικοι, οι οποίοι θα βρεθούν .άμεσα εκτεθειμένοι στα ελληνικά όπλα σε κάθε περίπτωση.

        

epirusblog.gr
5 of 5
Τ. Γιατσί: “Οι Έλληνες θα βομβαρδίσουν τις γέφυρες του Βοσπόρου”-Τρέμουν οι Τούρκοι το σενάριο αποκλεισμού της Α.Θράκης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 492159196930674380
item