Για τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ Ελλάδας - Βρετανίας μίλησαν Κικίλιας και Βρετανός υπουργός Μεταφορών Για τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ Ελλάδας - Βρετανίας μίλησαν Κικίλιας και Βρετανός υπουργός Μεταφορών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Για τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ Ελλάδας - Βρετανίας μίλησαν Κικίλιας και Βρετανός υπουργός Μεταφορών

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών στο Λονδίνο με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών Ρόμπερτ Κορτς, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM.

Ο κ. Κικίλιας έθεσε το ζήτημα των διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ των δύο Κρατών, που αφορά τόσο τους Βρετανούς επισκέπτες στην Ελλάδα όσο και τους Έλληνες επαγγελματίες και φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Κορτς ενημέρωσε τον κ. Κικίλια ότι από το πρωί της Δευτέρας έχει αρθεί το κόκκινο στο βρετανικό σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» για όλες τις χώρες του κόσμου και οποιαδήποτε επαναφορά του θα αφορά μόνο σε ενδεχόμενες μεταλλάξεις και όχι στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Υπουργός Τουρισμού έθεσε επίσης το θέμα της προσαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με τις απαιτήσεις ως προς τους εμβολιασμένους πολίτες και τους νοσήσαντες που έχουν κάνει ήδη μία δόση εμβολίου.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της κρουαζιέρας, που αποτελεί βασική επιλογή των Βρετανών ταξιδιωτών.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Βρετανό Υπουργό για την άρση των περιορισμών από την Ελλάδα για τα τουρκικά λιμάνια στο Κουσάντασι και στην Κωνσταντινούπολη, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις και με στόχο τη διευκόλυνση της κρουαζιέρας, όπως επίσης και για ζητήματα που έθεσαν Βρετανοί tour operators στον Έλληνα Υπουργό.

epirusblog.gr
5 of 5
Για τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ Ελλάδας - Βρετανίας μίλησαν Κικίλιας και Βρετανός υπουργός Μεταφορών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3605474270106654687
Σχόλια

Τα καλύτερα

item