Τρία νέα μέτρα για την ανακούφιση οφειλετών στον ΕΦΚΑ

Τρία νέα μέτρα για την ανακούφιση ευάλωτων νοικοκυριών, οφειλετών στον ΕΦΚΑ και ανέργων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.


Το πρώτο αφορά σε εμβόλιμη πληρωμή του πρώτου ποσού από το διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ στις 30-31 Δεκεμβρίου θα λάβουν το κανονικό επίδομα. Το παραπάνω προνομιακό επίδομα αφορά περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Το δεύτερο αφορά στο «Πρώτο Ενσημο», το πρόγραμμα για την ένταξη για πρώτη φορά στη αγορά εργασίας νέων ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, το οποίο ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2022. 

Το τρίτο αφορά σε οφειλές στον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα στη δυνατότητα μετάπτωσης από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων σε αυτή των 72 δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ρυθμιστεί σε 12 δόσεις, πλέον μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 72 δόσεις. 

Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο για την περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρήσεων λόγω της έλλειψης ρευστότητας της αγοράς και της δυσκολίας εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Ανταποκρίνεται δε σε πλήθος σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του e-ΕΦΚΑ και ευθυγραμμίζεται με αντίστοιχη διάταξη για τις φορολογικές οφειλές.

epirusblog.gr
5 of 5
Τρία νέα μέτρα για την ανακούφιση οφειλετών στον ΕΦΚΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4749469337838590963
item