Γέμισε κόμπους το αγαπημένο σας πουλόβερ; - Έτσι θα τους εξαφανίσετε

Γνωρίζατε πως οι κόμποι σε ένα πουλόβερ δημιουργούνται όταν κάποιες ίνες του υφάσματος σπάνε, μπερδεύονται και ενώνονται με άλλες σπασμένες ίνες;

Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί τους κόμπους στα πουλόβερ και αυτή την τραχιά υφή που είναι αρκετά αντιαισθητική.

Όταν οι ίνες σε ένα πουλόβερ σπάνε δημιουργούνται κόμποι και το πουλόβερ αποκτάει τη γνωστή αντιαισθητική τραχιά υφή του.

Πώς να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων

Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα του πουλόβερ.

​​​​​​​Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά, να αφαιρείτε το πουλόβερ από το στεγνωτήριο αμέσως (ή αν δεν έχετε στεγνωτήριο να μην το αφήνεται στο στύψιμο) και να το βουρτσίζετε με τις ειδικές βούρτσες για πουλόβερ τακτικά.

Πώς να διώξετε τους κόμπους που δημιουργήθηκαν

​​​​​​​Μπορεί η μέθοδος της Martha Stewart να θέλει πολύ υπομονή αλλά είναι η πιο αποτελεσματική. Αφαιρέστε έναν-έναν τους κόμπους χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι ή ξυραφάκι.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά ηλεκτρικά ξυραφάκια για ρούχα και υφάσματα που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κουβέρτες και έπιπλα. Μην χρησιμοποιήσετε ένα απλό ξυραφάκι για να «ξυρίσετε» το πουλόβερ σας γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι κόμποι.

epirusblog.gr
5 of 5
Γέμισε κόμπους το αγαπημένο σας πουλόβερ; - Έτσι θα τους εξαφανίσετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 842744592530438851
item