Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Πώς θα μπαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Πώς θα μπαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Πώς θα μπαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Νέα μέτρα: Πώς θα εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.


Νέες παρεμβάσεις για την ανακοπή της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων κορονοϊού και κατά συνέπεια της πίεσης του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, με τα νέα μέτρα να στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Από το ερχόμενο Σάββατο (06/11) η κυβέρνηση «σκληραίνει» τα μέτρα, με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να υποχρεώνονται να κάνουν τεστ (μοριακό ή rapid) για μπουν σε καταστήματα, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στην εργασία τους, όπου τα απαιτούμενα τεστ αυξάνονται σε δυο την εβδομάδα, από ένα που ήταν ως τώρα.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όπου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται κανονικά χωρίς την επίδειξη τεστ από εργαστήριο.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Πώς θα μπαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4303636376722855273
Σχόλια
item