Παράδοση & τρίτου (ΠΓΥ) στο Πολεμικό Ναυτικό από το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Παράδοση & τρίτου (ΠΓΥ) στο Πολεμικό Ναυτικό από το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παράδοση & τρίτου (ΠΓΥ) στο Πολεμικό Ναυτικό από το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Μετά την παράδοση των πλοίων γενικής υποστήριξης «Ηρακλής» και «Άτλας Ι», το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό ακόμη ένα πλοίο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στόλου.

Πρόκειται για το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Αίας», του οποίου η τελετή ονοματοδοσίας έγινε σήμερα ταυτόχρονα με την ένταξή του στον Στόλο.

 Ανάδοχος του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Αίας» ήταν η πλωτάρχης(Μ) του Πολεμικού Ναυτικού Αναστασία Ψωμαδέλλη.

Η πλωτάρχης Ψωμαδέλλη είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα Α’ μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε σε φρεγάτα και συγκεκριμένα στη φρεγάτα Κανάρης, που ήταν η πρώτη της τοποθέτηση.

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πάνος Λασκαρίδης εκ μέρους του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης και οι αρχηγοί ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

epirusblog.gr
5 of 5
Παράδοση & τρίτου (ΠΓΥ) στο Πολεμικό Ναυτικό από το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1251538241865522371
Σχόλια

Τα καλύτερα

item